DTM-sarja palaamassa Suomeen 24 vuoden jälkeen? KymiRingille havitellaan neljää jättitapahtumaa ensi vuodeksi

7:19
KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomessa kertomassa MotoGP-testien kokemuksista ja radan tulevista suunnitelmista.

Ensitestinsä saaneella KymiRingillä saatetaan ajaa ensi vuonna MotoGP:n ja motocrossin MM-sarjan lisäksi myös Suomen MM-rallia ja parhaassa tapauksessa myös vakioautojen DTM-sarjaa, jonka kanssa neuvottelut ovat toimitusjohtaja Markku Pietilän mukaan jo varsin pitkällä.

DTM on vieraillut historiassaan vain kerran Pohjoismaiden maaperällä. Tämä tapahtui vuonna 1996, jolloin saksalaisvetoinen sarja näyttäytyi Helsingin Sörnäisten katuradalla.

Viime vuodet Moskovaa lukuun ottamatta lähinnä Keski-Euroopassa pyörinyt DTM pyrkii taas ottamaan jalansijaa uusilta markkina-alueilta.

– Lähtökohta on se, että keskustelemme tosi vakavasti DTM:stä. He haluavat tulla Skandinaviaan, ja kysymys on vain, että missä aikataulussa ja miten, kertoo KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä MTV Urheilulle.

– Se on täysin mahdollista, että jos pääsemme eteenpäin, niin se voisi olla jopa ensi vuonnakin.

Suomen MM-rallin neuvotteluissa odottelua

Maanantaina ja tiistaina MotoGP-testien osalta korkatulle KymiRingille havitellaan ensi vuodeksi kansallisten kisojen lisäksi useaa kansainvälistä suurtapahtumaa.

– KymiRingiä ei ole rakennettu vain MotoGP:tä varten. MotoGP on tietenkin tärkeä osa sitä, mutta meillä on jo aika pitkällä keskustelut siitä, että meillä tulisi olemaan noin neljä kappaletta kansainvälisiä moottoriurheilutapahtumia, toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoi keskiviikon Huomenta Suomessa.

MotoGP:stä on tehty viisivuotinen sopimus, minkä lisäksi Iitissä sijaitsevalla radalla järjestetään motocrossin MM-osakilpailu ainakin kolmena seuraavana vuonna. Alustavan kalenterin mukaan motocrossia ajetaan KymiRingillä 30. elokuuta sarjan viimeistä edellisenä osakilpailuna.

Ensi kesän MM-rallin osalta neuvottelut erikoiskokeiden järjestämisestä ovat niin ikään käynnissä AKK Motorsportsin kanssa.

– Siitäkin on aika hankala sanoa ennen kuin meillä on edes päivämääriä tiedossa, emmekä tiedä reittiä tai muuta, Pietilä toteaa.

MotoGP-promoottori Dornan odotetaan vahvistavan Suomen osakilpailun järjestämisen parin seuraavan viikon aikana.

Lyhyt kesä luo rajoituksia

Suomen leveyksillä kesä on lyhyt, joten kolmeen kuukauteen mahtuu vain rajallinen määrä tapahtumia. Lisäksi tapahtumajärjestäjä Lahti Events puuhaa rata-alueelle konsertteja ja muita suurtapahtumia.

– Suomen kesä kestää 12 viikkoa ja siinä se on, mutta kyllä minä luulen, että saamme sen hoidettua. Sillä on merkitystä radan taloudenkin kannalta, jos pääsemme samoilla tilapäisrakenteilla koko kesän, Pietilä toteaa.

– Jos Etelä-Euroopassa ajetaan lokakuussa, niin täällä ei ajeta. Se on ihan selvää.

– Vaikka näistä ei kaikki toteutuisikaan, niin meillä on kuitenkin sellainen kattaus ensi vuonna, että se on jo aika mielenkiintoinen, hän lisää.

Juttua korjattu klo 11.43: Vaihdettu Skandinavia Pohjoismaiksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja