Drew Barrymoren taival traagisesta lapsitähteydestä Hollywoodin tähtieliittiin – katso kuvat

Sievällä hymyllään valloittava Drew Barrymore on kulkenut kovan ja kuoppaisen tien: lapsitähti aloitti uransa lähes vaippaikäisenä ja sai tuta Hollywoodin, aikuistumisen ja päihteiden kirot, ennen kuin hän oli teini-ikäinen. Valloittavan hymynsä säilyttänyt nainen onnistui kuitenkin karistamaan nämä kohtalokkaat houkutukset ja onkin tätä nykyä yksi suosituimmista näyttelijättäristä. Katso kuvat, millaisesta lapsitähdestä kuoriutui aikuinen nainen.

Näyttelijä Drew Barrymore, 37, aloitti uransa niinkin nuorena, kuin 11 kuukauden ikäisenä: suloinen, pyöreäposkinen tyttölapsi esiintyi tuolloin koiranruokamainoksessa. Näyttelijäsukuun helmikuussa vuonna 1975 syntyneen Drewn kohtalo näyttelijäpiireissä olikin lähes väistämätön: isä oli kuuluisa näyttelijä ja hänen kumminsa ohjaaja Steven Spielberg. Drew Barrymoresta odotettiin heti tähteä.

Muista myös: Sävel ja sanat torstaina 3.1.2013 kello 21.

Lapsi aikuisten maailmassa

Pieni ja herttainen Barrymore haki piskuisen Carol Annen roolia kauhuelokuvassa Poltergeist, mutta Steven Spielberg halusi rooliin jonkun muun, joka olisi enemmän "enkelimäinen". Tämän myötä Barrymore nappasi itselleen roolin legendaarisesta E.T. -elokuvasta vuonna 1982, joka oli lapsitähden läpimurto. Barrymore oli tuolloin vasta 7-vuotias.

Surullisenkuuluisasti pieni Barrymore tutustui jo äärimmäisen nuorena päihteisiin: tupakka ja viina olivat kuvioissa ennen kuin Barrymore oli täyttänyt edes kymmenen. Hän päätyi katkaisuhoitoon kokaiiniriippuvuuden takia 13-vuotiaana ja vierailikin pariinkin otteeseen katkaisuhoidoissa. Itsemurhayritys varjostaa myös hänen henkilöhistoriaansa.

– Kasvoin perheessä, joka oli monitahoinen, seksuaalinen ja avoin melkein kaikelle. Koska työskentelin, ystäväni olivat aikuisia, Barrymore on kuvaillut myöhemmin aikuisiällä.

Tuhma teinityttö?

Vaikka Barrymore voittikin päihderiippuvuutensa, hän säilytti pitkään tuhma tyttö -imagon. 1990-luvun alussa omanlaisensa paluun valkokankaille tehnyt Barrymore näytteli 17-vuotiaana elokuvassa Himon vallassa (Poison Ivy) ilkeää ja ovelaa teini-ikäistä viettelijätärtä, ja karisti tarkoituksella lapsitähteyden nilkkoihinsa hakiessaan paikkaansa aikansa seksisymbolina.

Barrymore oli myös keltaisen lehdistön suosikki hänen tempauksiensa ja poseerauksiensa myötä: Barrymore kohautti muun muassa poseeraamalla 1995 Playboy-lehdessä, joka sai hänen kummisetänsä näkemään punaista. Spielbergin kerrotaan lähettäneen kummitytölleen peiton 20-vuotissyntymäpäivälahjaksi ja liittäneen mukaan kortin, jossa luki kissankokoisin kirjaimin: "Peitä itsesi".

Vuonna 1996 Barrymore sai jalansijaa taidokkaana näyttelijänä Scream-kauhuelokuvassa, joka tuntui poikivan hänelle yllättäen yhä enemmän elokuvarooleja. Etenkin romanttisista komedioista. Ja sille – romanttisen nälkäiselle ja hassunhauskalle – tielle hän jäikin. Barrymore alkoi tähdittämään elokuvia kuten The Wedding Singer, Pakko olla in ja Charlien enkelit.

Kriitikot jättivät tuhman tytön rauhaan ja alkoivat hehkuttaa Barrymorea näyttelijänä, joka oli "hymyilevä, rakastettava ja kaino". 1990-luvun lopulla hän oli karistanut lähes kokonaan tittelinsä alkoholin väärinkäyttäjänä, teini-ikäisenä seksipommina ja "pienenä poloisena rikkaana kakarana". Hänestä alettiin puhua uskottavana näyttelijänä.

Aikuinen nainen, ylpeä äiti

Barrymore on onnistunut jatkamaan uraansa menestyneesti Hollywoodissa aikuisiässäkin. Tähden Walk of Famelle vuonna 2004 saanut nainen on tätä nykyä myös tuottaja, joka omistaa elokuvatuotantoyhtiö Flower Filmsin. Vaikka 2000-luku on täynnä Barrymoren tähdittämiä romanttisia komedioita, tosin oman rakkauselämän kanssa oli usein köykäistä: Barrymoren kaksi avioliittoa ajautui karille. Nyt Barrymore on naimisissa taidekonsultti Will Kopelmanin kanssa. He astelivat alttarille 2011.

Barrymoren elämäntarina on ollut kivikkoinen, mutta opettavainen. Lapsista haaveillut nainen oli päättänyt jo aika päiviä sitten, että hänestä tulisi hyvä äiti: Barrymoren mukaan hänen suhteensa omiin vanhempiinsa opetti, miten lapsia ei tule kasvattaa. Nyt Barrymorella onkin näytönpaikka: lokakuussa 2012 esikoisensa synnyttänyt Drew Barrymore on nyt ylpeä äiti.

– Lähestyn 40 ikävuotta ja tunnen, että kaikki asiat joihin olen aina pyrkinyt ovat vihdoinkin käymässä toteen, Barrymore kuvaili vastikään.

– Tuskin maltan odottaa, että voin näyttää tyttärelleni E.T.-elokuvan!

Sävel ja sanat torstaina 3.1.2013 kello 21.

Lue myös:


AVA

Lähteet: Thebiographychannel.co.uk, People, Wikipedia

Kuvat: Splash, GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja