Dramatiikkaa Taivalkoskella – alkukaudella loistanut Joni Mäki hyödynsi sauvarikon

Pohti SkiTeamin Joni Mäki on voittanut maastohiihdon Suomen cupin miesten sprintin Taivalkoskella.

Perinteisellä hiihdetyssä kilpailussa riitti draamaa, kun Mäki kaatui välierässä ja hyötyi finaalissa Lauri Vuorisen kaatumisesta. Vuorinen johti finaalia, mutta kaatui, ja hänen sauvansa katkesi.

Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen porhalsi toiseksi ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen kolmanneksi. SkiTeam 105:n Vuorinen jäi lopulta neljänneksi kuuden hiihtäjän finaalissa. Hän jäi kärjestä 5,05 sekuntia. Kärkikolmikko mahtui 0,58 sekunnin sisälle.

Lylynperä naisten voittoon

Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ovoitti naisten sprinttikilpailun. Perinteisellä hiihdetyn sprintin finaalissa Lylynperä kukisti toiseksi tulleen Vieremän Koiton Kerttu Niskasen 1,27 sekunnilla. Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli kolmas.

Finaalia johtanut Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo kaatui puolentoista kilometrin reitin puolivälin tienoilla alamäessä ja pilasi kilpailunsa. Hän jäi kuuden hiihtäjän finaalissa viimeiseksi.