Draamaa taksisovelluksen ympärillä: Taksi Helsinki ostamassa Taksiliiton Valopilkun – Lähitaksi suuttui ja erosi Taksiliitosta

Pääkaupunkiseudun ja Suomen suurin taksitoimija Taksi Helsinki kertoi eilen tehneensä esisopimuksen Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n kanssa tämän Valopilkku-taksisovelluksen ostamisesta. Tämän jälkeen pääkaupunkiseudulla myös toimiva Lähitaksi on nyt päättänyt erota Taksiliitosta.

Sopimuksen mukaan Valopilkku-sovellus siirtyy Taksi Helsingin omistukseen 1.7.2018 alkaen.

Taksi Helsingin taksit tulevat jatkossa ajamaan myös Valopilkulla tilattuja taksikyytejä Helsingissä. Teknisesti tämä on mahdollista lähipäivien sisällä. Muilla paikkakunnilla Valopilkulla tilaaminen pysyy entiseen tapaan toiminnassa.

Valopilkku palvelee yli 200 paikkakunnalla ja sen kautta tavoittaa jopa 7500 taksia. Sovelluksella tilataan tällä hetkellä noin 130 000 matkaa kuukaudessa.

”Valopilkku on luonut asiakkaille helpon ja nykyaikaisen tavan tilata taksi älypuhelimella koko maan alueella. Kolmessa vuodessa sovellus on saanut jo yli 300 000 rekisteröitynyttä asiakasta. Taksialan siirtyessä kesällä markkinatalouteen on myös Valopilkun muututtava. Taksiliiton Yrityspalvelu Oy etsi tarjouskilpailun kautta Valopilkku-liiketoiminnalle ostajaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Taksi Helsinki teki voittaneen tarjouksen ja jatkaa Valopilkku-palvelun tarjoamista asiakkaille. Taksi Helsingillä on vahvaa osaamista ja resursseja viedä Valopilkku seuraavalle tasolle, jota uusi markkinatilanne vaatii”, kertoo Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n kehitysjohtaja Jouni Mutanen.

Valopilkun päätyminen Taksi Helsingille on mielenkiintoinen käänne, sillä Taksi Helsinki irtisanoutui sovelluksen käytöstä viime marraskuussa. Lähitaksi paikkasi tuolloin Taksi Helsingin poistumista pääkaupunkiseudulla

Lähitaksi Oy:n hallitus tänään päättänyt yhtiön eroavan Taksiliiton jäsenyydestä. Lähitaksi keskittyy nyt omaan, ”uuden ajan huipputasoisen” ja valtakunnallisen sovelluksen kehittämiseen

”Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n tämänpäiväinen päätös myydä Valopilkku siitä jo kertaalleen sopimusehtojen vastaisesti luopuneelle ja sitä julkisuudessakin voimakkaasti arvostelleelle taholle vähäisen taloudellisen hyödyn perusteella on valitettavaa ja lyhytnäköistä”, toteaa Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen. ”Tämä ratkaisu osoittaa valitettavalla tavalla sen, ettei muuttuneessa toimintaympäristössä aikaisemman kumppanuuden, tulevan Valopilkun jatkuvuuden tai taksiliittolaisen toiminnan katsota enää olevan sellaista yhteistyötä, jolle tulisi antaa painoarvoa ratkaisuja tehtäessä”

Taksiliiton Yrityspalvelu Oy on irtisanonut Lähitaksilta Valopilkun välityssopimuksen päättymään 30.6.2018.

Kaikki muutokset taksialalla ovat askeleita kohti uusia asetelmia ja uutta aikaa, joka alkaa 1. heinäkuuta uuden taksilainsäädännön astuessa voimaan. Taksin ajaminen vaatii jatkossakin luvan, mutta asemapaikka-, hinta- ja määräsääntely poistuu ja markkinat avautuvat aivan uudella tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja