Draamaa SM-finaalissa! Maailmancupissakin säväyttänyt lupaus kaatui ikävällä hetkellä – mitalihaaveet vesittyivät karulla tavalla

Katri Lylynperä nappasi sprintin SM-kultaa dramaattisten vaiheiden päätteeksi.

Lylynperä ja maailmancup-laduilla tällä kaudella ilahduttanut 21-vuotias Jasmin Kähärä olivat karkaamassa muilta ja hetken jo näytti siltä, että Suomen mestaruus ratkeaa jännittävässä kirikamppailussa.

Toisin kuitenkin kävi, kun kärkipaikalla hiihtänyt Kähärä kaatui vauhdikasta laskua seuranneessa mutkassa. Kähärä pääsi nopeasti ylös ja oli pääsemässä takaisin mitalitaisteluun, mutta törmäys Emmi Lämsän kanssa vesitti mitalihaaveet lopullisesti.

Lylynperä otti Suomen mestaruuden nimiinsä lopulta 4,3 sekunnin erolla Josefiina Böökiin. Maaret Pajunoja täydensi mitalikolmikon.

Ikävästi kaatunut Kähärä oli lopputuloksissa viides.

Joni Mäki ylivoimaiseen voittoon

Miesten sprintin Suomen mestariksi tykitti Joni Mäki.

Mäki otti finaalissa komennon heti lähtölaukauksesta lähtien ja karkasi nopeasti muiden ulottumattomiin. Suomalaistykki saikin tulla loppusuoran nautiskellen maaliin.

SM-hopeaa otti Miro Karppanen (+1,95) ennen kolmanneksi hiihtänyttä Verneri Poikosta (+1,96).