Draamaa MM-kisoissa – Max Lampisen kulta muuttui protestilla hopeaksi

Suomen Max Lampinen voitti hopeaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen moukarinheitossa. Lampinen ehti olla jo hetken aikaa mestari, mutta Kreikan tekemä protesti hyväksyttiin. Näin MM-kultaa pääsi juhlimaan Kreikan Ioannis Korakidis tuloksella 79,11.

Lampisen hopea irtosi äärimmäisen niukalla erolla, yhdellä sentillä. Lampinen viskasi pisimmällä heitollaan tuloksen 76,33. Pronssille jääneen Kyproksen Iosif Kesidiksen tulos oli 76,32.

– Nuo tapahtumat eivät haittaa. Olen tosi tyytyväinen hopeaan. Tämä kilpailu meni niin kuin pitkin, Lampinen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Lampinen heitti karsinnassa ennätyksekseen 75,32. Finaalissa hän kohensi sitä kolmannella heitolla 75,75:een ja viidennellä 76,33:een, jolla irtosi hopeamitali.

– Ennätykset eivät varsinaisesti olleet yllätys. Tiesin, että olen siinä kunnossa, mutta ne tulivat täydellisessä paikassa, Lampinen sanoi.

MM-hopeaa myös seiväshypyssä 

Seiväshypyssä Juho Alasaari taivutti MM-hopeaa uudella omalla ennätyksellään 560. MM-kulta meni Ranskaan, kun Anthony Ammirati ylitti 575.

Alasaari sivusi tuloksellaan 19-vuotiaiden Suomen ennätystä.

– Tiesin, että Ammirati on ykköstykki tässä kisassa ja olisin voinut ottaa varovaisesti ja hakea mitalia, mutta läksin hakemaan voittoa, Alasaari kertoi SUL:n tiedotteessa.

– Siinä ei nyt alettu fiilistellä tekniikkaa. Ei muuta: täysillä kuopalle ja isompaa keppiä käyttöön.

Perjantain neljäs suomalaisurheilija Lampisen, Saga Vannisen ja Alasaaren lisäksi oli Anna Pursiainen, joka juoksi 200 metrin välierissä ajan 24,02. Pursiaisen kohtalona oli karsiutua finaalista.

Juttua päivitetty kello 12.43 – Kesidiksen tulos oli 76,32 eikä 76,33.

Lue myös:

    Uusimmat