Donald Trumpin uusi virka-auto ensimmäistä kertaa tositoimissa – "The Beast" on Cadillaciksi naamioitu panssarivaunu

2:40

Yhdysvaltain presidentin virka-Cadillac jää eläkkeelle kymmenen vuoden palveluksen jälkeen. Uusi työsuhdeauto pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa, kun sunnuntaiseen tilaisuuteen otti osaa myös presidentti Donald Trump.

Yhdysvaltain presidentin uuden virka-auton suunnittelu käynnistyi vuonna 2013. Kyseessä on General Motorsin valmistama ja Cadillacia ulkoisesti muistuttava ajoneuvo, mutta sen ominaisuudet tuovat mieleen lähinnä panssarivaunun.

Katso pääkuvan videolta, miltä Vladimir Putinin uusi työsuhdeauto näyttää.

Auton valmistuminen viivästyi jonkin verran, sillä alun perin sen oli määrä olla käytössä jo presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisissa.

Kuorma-auton alustalle rakentuvan auton kerrotaan painavan yli 9 tonnia, ja sen ovet ovat 30 senttimetriä paksut. Kauttaaltaan suojatun auton panssarointi on ohuimmassakin kohdassa noin 13 senttiä.

Auto tarjoaa istumapaikat seitsemälle (2+3+2), ja sen vakiovarusteisiin lukeutuvat muun muassa kyynelkaasutykit, lisähappea sekä presidentin veriryhmän verta.

Yhden ”Pedon” hinnaksi on arvioitu noin 1,5 miljoonaa dollaria eli vajaat 1,3 miljoonaa euroa.

Verrattuna Barack Obaman käyttämään edellisen sukupolven versioon, uusi ajoneuvo on virtaviivaisempi ja omaksunut Cadillacin viimeisimpiä muotoiluratkaisuja. Esimerkiksi etuvalot ovat kuin suoraan uusimmasta Escaladesta.

Presidentti käyttää virka-autoaan lähinnä kulloisenkin tukikohtansa ja Air Force One -lentokoneen välillä siirtymiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja