Dominik Hašek ikuistettiin surulliseen videoon – Tshekin jääkiekolla murheellinen päivä

Karsiutuminen MM-kisojen mitalipeleistä, putoaminen miesten kiekkorankingissa kahdeksannelle sijalle ja nyt myös paha takaisku perinteisen lätkämaan kulttuuriperinnölle. Tshekin jääkiekko elää vaikeita aikoja.

Tshekkiläinen kiekkotoimittaja Zdeněk Janda julkaisi Twitterissä surullisen videon, jossa maalivahtilegenda Dominik Hašek pakkasi vanhoja pelikamojaan ostoskärryyn viedäkseen ne pois ovensa sulkevasta kiekkomuseosta.

Naganon olympialaisten 1998 kultasankarilta museossa olivat hänen kyseisissä kisoissa käyttämänsä varusteet, mukaan lukien Valeri Kamenskin alkulohkon ottelussa rikki laukoma sininen kypärä, sekä paitoja, Vezina-palkintoja ja Stanley cup -sormus.

Tshekin jääkiekkoliiton virallisen selityksen mukaan maan kunniagalleria muuttaa Prahan O2-arenan yhteydestä muualle ja kyseessä on vain väliaikainen sulku, mutta epävirallisemmat tiedot kertovat taloudellisista syistä tapahtuvasta sulkemisesta.

– Käymme parhaillaan neuvotteluita muutosta uuteen paikkaan. Uusi Hall of Fame avataan viimeistään ensi vuoden maaliskuussa, liitto tiedotti iSport.cz-sivuston mukaan.

Syytä olisikin, sillä Tshekki isännöi vuoden päästä toukokuussa pelattavia MM-kisoja. Palaavatko kaikki arvokkaat kiekkoesineet siihen mennessä takaisin, on toinen kysymys.

– Kun jotain suljetaan, voi kysyä, että onko sitä mahdollista enää avata uudelleen, Hašek kommentoi tilanteesta selvästi liikuttuneena.

Komean NHL-uran tehnyt Hašek oli itse perustamassa Prahan jääkiekkomuseota. Hän yritti vielä vaikuttaa kuluja kauhistelleeseen liittoon vakuuttamalla, että ensi vuoden MM-kisoissa yleisö varmasti löytäisi museoon.

Turhaan. Nyt hän sai kuljettaa varusteensa hissillä parkkihalliin ja viedä mukanaan.

– Ei se ollut mukavaa, mutta ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin kunnioittaa sitä päätöstä. Johtoporras päätti sulkea sen. Jokin meni pieleen. Ei se ollut kannattavaa, Hašek valitteli.

Lue myös:

    Uusimmat