Dome Karukosken ohjaama Tolkien-elokuva jo leikkausvaiheessa – "On tärkeää muistaa olla itselleen armollinen"

Dome Karukosken ohjaama J.R.R. Tolkienin elämäkertaelokuva on edennyt jälkituotantovaiheeseen. Karukoski on ohjauskiireiden ohella ehtinyt tuottaa Veljeni vartija -elokuvan.

Kesällä 2017 uutisoitiin, että suomalaisohjaaja Dome Karukoski on kiinnitetty kirjailijalegenda J.R.R. Tolkienin elämästä kertovan elokuvan ohjaajaksi.

– Tolkien-leffa on kuvattu ja tällä hetkellä se on leikkausvaiheessa. Kun Suomessa elokuvia rahoittaa useampi taho ja tekeminen kestää, ulkomailla yksi iso studio saattaa rahoittaa koko homman ja sitten vain tehdään, Karukoski kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Se maailma on tosi erilainen. Shekki isketään käteen ja sanotaan, että käykää tekemässä elokuva. Sitten se on vain tehtävä ja koko homma kasataan vauhdilla.

Karukoski sanoo, että Tolkien-projekti on ollut hieno kokemus. Mies ei kuitenkaan halua eikä voi paljastaa juuri mitään elokuvasta.

– Siinä on tullut vastaan paljon asioita, joissa on huomannut kehittyneensä, ja asioita, joista on toivottavasti oppinut, ohjaaja toteaa.

– Leikkausvaiheessa on tärkeää muistaa olla itselleen armollinen, sillä siinä huomaa omat virheensä. Se on haastavinta leikkausprosessissa.

Paluu musiikkielokuvan pariin

Dome Karukoski aloitti uransa ohjaajana vuonna 2005 ensi-iltansa saaneella Tyttö sinä olet tähti -elokuvalla, joka sijoittui musiikkimaailmaan.

Nyt ympyrä on tavallaan sulkeutunut, sillä Karukoski on tuottanut hiphop-tähti Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan yhdessä Annika Sucksdorffin kanssa.

– Tuottajana tarkkailee projektia eri tavalla kuin ohjaajana. Olen ollut taiteellisesti sparraamassa ohjaaja JP Siiliä, mutta tuottajana pitää miettiä enemmän isoa kuvaa, että miten saadaan yleisö kiinnostumaan elokuvasta, Karukoski kertoo.

– On hauskaa nähdä, että kun vuonna 2005 teimme Tyttö sinä olet tähti -elokuvaa, monet sen ajan lupaavista nimistä ovat kasvaneet tosi isoiksi nimiksi. Sen leffan musiikin tehnyt Jukka Immonen on Veljeni vartijassa vastaavana musiikkituottajana. Hän on nykyään yksi Suomen parhaita tuottajia.

---

Veljeni vartija saa ensi-iltansa keskiviikkona 31. tammikuuta 2018. Lisätietoa elokuvasta löytyy muun muassa täältä.

Veljeni vartija -traileri 1:38

Ensimmäinen kohtaus Cheek-elokuvasta julki – tältä se näyttää 0:42

Lue myös:

    Uusimmat