Mainos

Dolly Parton - kauneuden vai kauheuden kuningatar?

Dolly Rebecca Parton (s. 19. tammikuuta 1946) on yhdysvaltalainen kantrilaulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. 154-senttinen Parton on musiikkinsa lisäksi hyvin tunnettu suuresta rintamuksestaan, kireistä esiintymisasuistaan, sekä innokkaasta viehtymyksestään korjausleikkauksiin. Laulajattaren ulkomuodosta voikin olla montaa mieltä. Onko Dolly rohkea, tyylitajuinen nykynainen - vai kirurgiaan hassahtanut leidi, joka joutui aikuistumaan liian aikaisin?

Dollyn laulajanura alkoi 13-vuotiaana, jolloin hän levytti pienelle levymerkille ja esiintyi Nashvillen maineikkaassa kantrimusiikin Grand Ole Opry -radio-ohjelmassa.

Kuva: Wireimages/All Over Press

Kun Dolly siirtyi poppiin ja sitä kautta mediataivaan tähtöseksi, hänen suuret rintansa saivat pian paikan erilaisten myöhäisillan ohjelmien vakiovitsinä. Tuohon aikaan, myöhäisellä 70-luvulla, laulajatar väitti kivenkovaan rintojensa olevan aidot.

Vuonna 2002 Parton myönsi ensimmäistä kertaa, että laihduttuaan huomattavasti 1980-luvulla hänen rintojensa koko oli pienentynyt suuresti. Parton otti tällöin rintaimplantit saadakseen rintojensa luonnollisen koon takaisin. Tämän jälkeen Partonin suhde rintavarustukseen on ollut kevyt ja vitsaileva. Kerran hänen on jopa kuultu viittaavan rintoihinsa toteamalla "jep, ne ovat minun! Ostettu ja maksettu!"

Vuonna 2003 Partin paljasti Oprah-keskusteluohjelmassa, että hän uskoo plastiikkakirurgian olevan välttämätöntä julkisen imagon säilyttämisessä. Parton on tunnettu humoristisesta asenteestaan omaa ulkomuotoaan kohtaan, ja hän vääntääkin siitä ronskisti vitsejä kuten "tulee todella kalliiksi näyttää näin halvalta" ja "jos ottaisin vielä yhdenkin kasvojenkohotuksen, minulla olisi parta!"

Dolly Parton tunnetaan rohkeudestaan olla oma itsensä. Laulajatar ei pelkää blondin leimaa, jonka on vuosien saatossa itselleen

Kuva: Wireimages/All Over Press

saanut. Hän uskaltaa irroitella, hullutella ja rikkoa viihdemaailman monia sovinnaisuussääntöjä. Hän käyttää usein ylinaisellisia, todella paljastavia asuja, jotka tuovat poven runsauden esiin.

Hötöisen blondi-imagonsa takana Dolly Parton harrastaa muun muassa hyväntekeväisyyttä. Hän johtaa muun muassa Dolly Parton's Imagination Library -hanketta, joka postittaa lapsille kirjan kerran kuukaudessa heidän syntymästään lähtien siihen asti, kun lapsi menee tarhaan. hanke on levinnyt 566 maahan. Kirjallisuus onkin Partonin sydäntä erityisen lähellä.

Dolly on saanut 7 Grammya ja ollut ehdolla 42 kertaa. Country Music Associationista Parton on voittanut 10 palkintoa ja ollut ehdolla myöskin 42 kertaa. Muita palkintoja on lukuisia - naisen elämäntyö ja lahjakkuus on selkeästi keskittynyt muuallekin kuin rintavarustuksen alueelle. Kenties Parton on elävä esimerkki ulkokuoren perusteella tuomitusta taiteilijasta, joka päältä päin on pöhkö blondi - ja sisältä kaikkea muuta.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikipedia

Kuvat: Wireimages/All Over Press

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.