Disney+ nostaa hintojaan rajusti Suomessa – myös tunnusten jakamiselle tulee stoppi

Mies muuntaa itsensä Disney-prinsessoiksi meikin avulla – maskeeraus kestää jopa 8 tuntia 1:09
Katso, kuinka mies muuntaa itsensä "Disney-prinsessaksi" meikin avulla. Operaatio kestää jopa kahdeksan tuntia.

Disney nostaa suoratoistopalvelunsa hintaa tuntuvasti ja panee Netflixin tavoin stopin tunnusten jakamiselle. Taustalla on suoratoistopalvelun miljarditappiot.

Netflix ryhtyi aiemmin tänä vuonna estämään tunnusten jakamista kotitalouksien välillä. Näin toimimalla se ehkäisee palvelun luvatonta käyttämistä, sillä tilit ovat sen käyttöehtojen mukaan kotitalouskohtaisia.

Toimenpide vaikuttaa ainakin toistaiseksi menestyksekkäältä, sillä Netflix kertoi heinäkuussa saaneensa vuoden toisella neljänneksellä lähes kuusi miljoonaa uutta tilaajaa, mikä kasvatti sen maksavien asiakkaiden määrän maailmanlaajuisesti jo lähes 240 miljoonaan. 

Netflixin kanssa kilpaileva suoratoistopalvelu Disney+ onkin nyt haistanut tilaisuutensa, sillä se kertoo ryhtyvänsä niin ikään estämään tunnusten luvatonta jakamista kotitalouksien välillä.

Disneyn rajoitukset voimaan 2024 tai 2025

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertoo yhtiön tutkivan parhaillaan erilaisia mahdollisuuksia tunnusten jakamisen estämiseksi. Hän kertoo "merkittävän osan" tilaajista jakaneen salasanansa jollekin kotitaloutensa ulkopuoliselle henkilölle.

– Uskomme, että tässä on tilaisuus kasvattaa liiketoimintaamme, Iger totesi keskiviikkona.

Disneyn suoratoistopalvelut tekivät päättyneellä vuosineljänneksellä lähes 500 miljoonan euron tappiot.

Ihan vielä ei Disney ole tunnusten jakamiseen kuitenkaan puuttumassa. Toimenpiteisiin kerrotaan ryhdyttävän aikaisintaan ensi vuonna, mutta todennäköisimmin vasta 2025.

Hinta nousee tuntuvasti

Disney+ on lisäksi nostamassa hintojaan myöhemmin tänä vuonna. Suomessa 8,99 euron kuukausitilauksen uusi hinta on 10,99 euroa, kun taas vuositilauksen hinta nousee 89,90 eurosta 109,90 euroon. Korotusta tulee kertalaakista yli 22 prosenttia.

Hinnat astuvat voimaan uusille tilauksille 1. marraskuuta. Nykyisille asiakkaille hintamuutos on luvassa 6. joulukuuta.

Lähteet: Disney, CNN, Mashable

Lue myös:

    Uusimmat