Mainos

Dire Straitsiin väsynyt Knopfler Helsingissä

Tulevana sunnuntaina Helsinki-areenassa konsertoi skotlantilaissyntyinen Mark Knopfler, yksi aikamme arvostetuimpia sähkökitaristeja ja lauluntekijöitä.

Knopfler on viisikymppiseksi supertähdeksi siitä harvinainen tapaus, ettei hänen tarvitse ratsastaa vanhoilla hiteillään yleisönsä saavuttamiseksi. Parhaiten hänet toki tunnetaan 1980-luvulla megasuosioon kohonneen Dire Straits -yhtyeen johtohahmona. Monien mielestä hänen kaksi viimeisintä levyään, sooloalbumeja molemmat, edustavat kuitenkin miehen ehdottomasti terävintä tuotantoa.

Mark Knopfler kertoo innostuneensa sooloalbumeista, koska Dire Straits oli paisunut liikaa.

-Aloin olla vähän kyllästynyt, kuvio oli paisunut valtavaksi. Meillä oli valaan kokoinen lava, valot kuin Star Trekistä, jalkapallojoukkueellinen rekka-autonkuljettajia. Halusin olla taas se kaveri sohvalla kirjoittamassa laulua. Siitä se kaikki lähtee.

-Nautin bänditouhusta valtavasti, mutta tunsin, että oli aika tehdä muutos. Ajatus levyttämisestä yhtyeen kanssa ei houkuttele minua, vaikka olenkin hyvissä väleissä sen jäsenten kanssa. Näen heitä usein, mutta nautin levyttämisestä omin päin paljon enemmän. Nautin siitä, että voin mennä omin päin lentokentälle ja matkustaa ympäriinsä, levyttää eri studioissa, hakea ikään kuin värisävyjä, joita tarvitaan tietynlaisen maalauksen tekemiseen, kertoo Konpfler.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.