Päästöhuijausepäily! Opelin tilat ratsattiin – takaisinkutsu tulossa

1:45

Saksan liikenneministeriö on ilmoittanut määräävänsä noin 100 000 diesel-Opelin takaisinkutsun. Opel puolestaan kertoo vievänsä asian oikeuteen, jos takaisinkutsu määrätään. Saksalaisvalmistajan pääkonttori ratsattiin maanantaina päästöhuijaustutkinnan vuoksi.

Pääkuvan video: Opel GT:n 50-vuotista historiaa juhlistettiin Hockenheimilla

Saksan viranomaiset löysivät Opeleista vuonna 2015 neljä erilaista ohjelmistoa, joiden tarkoituksena oli manipuloida auton päästöjä. Tuolloin määrätyllä takaisinkutsulla oli tarkoitus poistaa kyseiset laittomat ohjelmistot.

Viides luvaton ohjelmisto havaittiin tämän vuoden alussa Insigniasta, Zafirasta ja Cascadasta. Saksan liikenneministeriö kertoo, että noin 100 000 auton takaisinkutsu tulee koskettamaan nimenomaan näitä malleja. 

Opel kiistää väitteet laittomuuksista, mutta kertoo tekevänsä yhteistyötä tapausta tutkivien viranomaisten kanssa. Liikenneministeriön mukaan valmistaja on kuitenkin ollut vastahakoinen tapauksen tutkinnassa ja vitkutellut tahallaan.

Opelin omistava ranskalainen PSA-konserni ei kommentoinut tapausta Reutersille. Insignia, Zafira ja Cascada kehitettiin Opelin kuuluessa vielä General Motorsille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja