Maradonan kuolemasta kova väite – "He tappoivat Diegon"

Diego Maradonan uran varrelle mahtui paljon ikimuistoisia hetkiä – näistä hänet muistetaan 1:44
Näistä hetkistä Diego Maradona muistetaan.

Jalkapallosuuruus Diego Maradonan kuolemaan liittyvästä epäillystä heitteillejätöstä syytetyn sairaanhoitajan asianajaja kertoi keskiviikkona, että lääkärien piittaamattomuus johti lopulta argentiinalaislegendan kuolemaan.

–  He (lääkärit) tappoivat Diegon. Loppujen lopuksi oli monia varoitusmerkkejä siitä, että Maradona kuolisi, päivässä tai kahdessa. Ja yksikään lääkäri ei tehnyt mitään estääkseen sitä, asianajaja Rodolfo Baque kertoi toimittajille.

Maradona kuoli viime marraskuussa 60-vuotiaana sydänkohtauksen jälkeen. Vain muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa Maradonalle tehtiin leikkaus, jossa hänen päästään poistettiin verihyytymä.

Asianajajan mukaan Maradonaa hoidettiin sydänvaivojen takia, mutta samalla tähti käytti lääkkeitä, jotka nostivat Maradonan sykettä.

Syyttäjien keskiviikkona kuulema sairaanhoitaja on yksi seitsemästä henkilöstä, joilla epäillään olleen osuutta Maradonan kuolemaan.

Maanantaina syyttäjät kuulivat asiassa Maradonaa hoitanutta yöhoitajaa. Molemmat hoitajat olivat viimeisiä ihmisiä, jotka näkivät Maradonan hengissä.

Loppukeväästä julkaistun asiantuntijaryhmän selvityksen mukaan Maradona oli saanut riittämätöntä hoitoa ja hänet oli jätetty oman onnensa nojaan ”pitkäksi ja tuskalliseksi ajaksi”.

Lue myös:

    Uusimmat