Mainos

Diana listasi asiat, joista tuntemattomat häntä arvostelevat – jokainen vanhempi voi samaistua

Äitejä harrastuksekseen tuomitsevien ihmisten olisi syytä muistaa muutamia asioita.

Diana Spalding kirjoitti Motherly-sivustolle listan, johon jokainen vanhempi voi samaistua. Spalding kirjasi ylös kaikki asiat, joista häntä äitinä jatkuvasti arvostellaan.

Tavallisesti Spalding ei ota vieraiden tuomitsevia katseita itseensä, vaan jättää ne huomiotta. Nyt hän päätti tehdä toikkeuksen.

– Tämä päivä on erilainen. Olen todella väsynyt tuomitsemiseen, jota äidit saavat osakseen ihmisiltä, yleensä tuntemattomilta ihmisiltä, joilla on käsittämätön kyky saada meidät yhtäkkiä epäilemään itseämme hullun lailla, Spalding kuvaa.

Hän listasi asiat, joista ei enää jaksa tulla tuomituksi. Tässä ne ovat:

Tapa, jolla lapseni käyttäytyvät julkisella paikalla

Spalding huomauttaa, että kun lapsi riehaantuu ja rääkyy ja hän itse näyttää väsyneeltä ja räjähtäneeltä, tuomitsijoiden olisi syytä muistaa muutamia asioita: kyseessä on lapsi, joka ei osaa hallita tunteitaan, ja joka saattaa hermostua myös julkisella paikalla.

– Kieltäydyn piiloutumasta. En aio poistua yhteiskunnasta seuraaviksi kuudeksi vuodeksi, kun odotan lapseni aivojen kehittyvän pisteeseen, jossa hän osaa käyttäytyä ”sopivasti” kaupassa, vain, jotta sinun olosi olisi shoppailureissulla pikkuisen mukavampi, Spalding sanoo.

Spalding myöntää, että lasten raivokohtaukset ovat vaikeita ja noloja, mutta samalla ne ovat okei.

– Arvaa mitä? Ehkä minulle on ok, että lapseni käyttäytyvät näin julkisesti, Spalding kirjoittaa.

– Olen käyttänyt koko elämäni varmistaakseni, että ulkokuori – se, millaisena esittelen itseni maailmalle – on kiillotettu ja hohtelee eikä loukkaa ketään… Ja se on uuvuttavaa.

Lapsilleen hän toivoo rohkeutta näyttää maailmalle oma, aito itsensä.

Se, miltä näytän

– Kerran, kauan sitten, olin ihannepainossani. Kerran, kauan sitten seurasin trendejä. Kerran, kauan sitten sain pieniä paperilappuja, joilla oli puhelinnumeroita, Spalding kuvaa.

– No, ”kerran, kauan sitten” ei ole mitään nykyiseen minuun verrattuna. Tämä keho synnytti ja ruokki vauvoja, halii heitä, kun he ovat surullisia ja suukottaa heitä aina, kun saan siihen tilaisuuden. Heille kehoni on koti.

Tuntemattomien ihailijoiden puhelinnumerotkin ovat vaihtuneet lasten huterasti piirtämiin ihailuviesteihin – ja se sopii Spaldingille hyvin.

Se, millainen vanhempi olen

Spalding huomauttaa olevansa vanhempi jokaisen päivän jokaisena sekuntina. Se, millaisena tuomitseva sivullinen hänet näkee, edustaa vain minimaalista hetkeä kokonaisesta elämästä.

– Sillä, ajattelitko minun hoitaneen asiat huonosti tai hyvin, ei oikeasti ole väliä, koska ellet ole minä ja kasvata minun lapsiani, sinulla ei ole oikeutta tuomita.

Kaikki on monimutkaisempaa kuin luulet

Spalding huomauttaa, ettei mahdu mihinkään äitiyskategoriaan, eivätkä mahdu muutkaan äidit. Siksi tuomitsijan mielipiteet kertovat hänestä itsestään, eivät äideistä, jotka eivät kelpaa tuomitsijalle.


Lähde: Mother.ly

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.