Mainos

Diabeetikot eivät pääse enää varusmiespalvelukseen – Liitto pettyi, päätöstä perustellaan turvallisuudella

Diabeetikot eivät voi enää jatkossa suorittaa varusmiespalvelusta. Asiasta kertoo Diabetesliitto tiedotteessaan. Liitto on saanut tiedoksi Pääesikunnan päätöksen, jonka mukaan diabeetikot eivät jatkossa voi suorittaa varusmiespalvelusta.

Päätöstä perustellaan palvelusturvallisuuteen kohdistuvilla riskeillä. Pääesikunta toteaa, että diabetes on jatkossa aina este varusmiespalveluksen suorittamiselle ja kutsunnoissa diabeetikot sijoitetaan palveluskelpoisuusluokkaan C.

Liitto pettyi päätökseen

Tiedotteen mukaan Diabetesliitto on pettynyt päätökseen. Diabetesliitto on kirjelmöinyt Pääesikunnalle ja tuonut esiin maanpuolustushalukkaiden diabeetikoiden ja heidän perheidensä harmistuksen.

– Mahdollisuus suorittaa asepalvelus on ollut tärkeä tasa-arvon kannalta. Kategorinen päätös kaikkien diabeetikoiden varusmiespalveluskäytännön päättymisestä ei huomioi diabeteksen yksilöllisyyttä niin hoitomuodoissa kuin hoidon vaativuudessa, toteaa sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Laura Tuominen-Lozic tiedotteessa.

Päätöstä perustellaan turvallisuudella

Pääesikunta perustaa päätöksensä Sotilaslääketieteen keskuksen asiantuntijatyöryhmän raporttiin ja suositukseen. Palvelusturvallisuudesta on tehty riskiarviointi. Lisäksi on tarkasteltu vaihtoehtoisia tapoja jatkaa palveluskäytäntöä.

Toistaiseksi viimeiset diabeetikot aloittivat palveluksensa tammikuussa 2018, tiedotteessa kerrotaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja