Der Spiegel: Saksan maajoukkueen luottopuolustaja kuoli

Saksan jalkapallomestaruuden kolme kertaa voittanut ja Saksan maajoukkueessa esiintynyt Ludwig "Luggi" Müller on kuollut 79-vuotiaana kotikaupungissaan Hassfurtissa, uutisoi Der Spiegel. Müller tunnettiin raudanlujana puolustajana, joka pimensi miesvartioijana aikansa suuret hyökkääjät. 

Müller voitti Saksan mestaruuden 1968, 1970 ja 1970 Nürnbergin ja Borussia Mönchengladbachin riveissä. Hän edusti Saksaa kuudessa maaottelussa 1960-luvun lopulla. 

Müllerin huippu-uran alamäki alkoi yhdestä hänen tähtihetkistään. Müller oli Borussian mukana nuijimassa Milanon Interin maalein 7–1 vuonna 1971 Mestarien liigan edeltäjäsarjassa Euroopan cupissa. Euroopan jalkapalloliitto Uefa mitätöi ottelun lopputuloksen jälkikäteen, koska Interin Roberto Boninsegna oli joutunut jättämään ottelun kesken, kun katsomosta oli heitetty hänen päähänsä juomatölkki.

Uusintaottelussa Berliinissä Boninsegna taklasi Mülleriä jaloille niin brutaalisti, että saksalaisen sääri- ja pohjeluu murtuivat. Lähes vuoden kestäneen kuntoutuksen jälkeen Müller palasi viheriöille, mutta ei enää koskaan ollut entisensä. Uransa viimeisessä Saksan pääsarjan ottelussa kesäkuussa 1975 hän laukoi Hertha Berlinille maalin rangaistuspotkusta.

Müller pyöritti yhdessä vaimonsa kanssa pitkään naistenvaateliikettä.

Lue myös:

    Uusimmat