Data paljastaa: tämä tuhosi Max Verstappenin mykistävän aika-ajokierroksen

Max Verstappen oli viimeiseen mutkaan saakka kiinni Saudi-Arabian GP:n paalupaikassa, mutta yliyrittäminen maksoi hänelle lopulta kaksi ruutua.

Verstappen oli kahden ensimmäisen sektorin jälkeen 0,221 sekuntia edellä omaa aikaisempaa kierrosaikaansa ja peräti 0,244 sekuntia edellä paalupaikassa kiinni ollutta Lewis Hamiltonia.

Viimeisessä mutkassa Verstappen ajautui kuitenkin seinään, ja varmalta näyttänyt paalupaikka vaihtui kolmanteen lähtöruutuun, kun myös Valtteri Bottas kiilasi hänen edelleen.

Telemetriasta on nähtävissä, että Verstappen ja Hamilton lähestyivät 27:ttä mutkaa keskenään hieman eri tavoin.

Jarrutukseen tullessaan Verstappenilla oli 10 kilometriä tunnissa enemmän vauhtia kuin parhaaksi jääneellä aika-ajokierroksellaan mutta saman verran kuin Hamiltonilla. Hän jarrutti hieman myöhemmin kuin edellisellä vedollaan mutta samaan aikaan Hamiltonin kanssa – ei kuitenkaan yhtä voimakkaasti kuin Hamilton.

Tästä johtuen vauhtia oli liikaa, eikä Verstappen pystynyt pitämään mutkan ulostulossa ajolinjaa riittävän tiukkana, varsinkaan kun hänen vasen etupyöränsä vielä lukkiutui.

Ero näkyy myös viimeisessä minisektorissa ennen 27:ttä mutkaa. Hamilton oli paalupaikkakierroksellaan edellisiä kierroksia hitaampi, Verstappen nopeampi kuin kukaan koko aika-ajoissa.

Hamilton sai kuitenkin mutkasta 27 paremman ulostulon kuin kukaan koko aika-ajoissa, Verstappen päätyi seinään.

Lue myös:

    Uusimmat