Danny lähti Farmi-ohjelmaan lähes liikuntakyvyttömänä: "On niin raskasta olla invalidina mukana"

Dannyn lapsuuden kauhukokemukset palautuivat mieleen Farmi-ohjelmassa – "Se olisi voinut tappaa minut" 10:40
Danny kertoo MTV Uutisten haastattelussa, millaista oli lähteä kisaan lähes liikuntakyvyttömänä.

Ilkka "Danny" Lipsanen, 81, osallistui hyvää peruskuntoa vaativaan Farmi Suomi -ohjelmaan tilanteessa, jossa hän pystyi hädin tuskin liikkumaan.

81-vuotias Ilkka "Danny" Lipsanen on yksi tämän kaudenFarmi Suomi -osallistujista. Hän lähti kilpailuun lähinnä kokemuksen, ei kilpailun vuoksi, sillä vaikean polvivamman vuoksi hän ei uskonut pärjäävänsä kovakuntoisessa kilpailussa.

Itse en lähtenyt kilpailemaan. Olin siinä sen verran mukana, että sain kokea, millaista oli kokemus maaseudusta. Oli hienoa saada kurkata lapsuuteen vielä kerran, Danny kertoo MTV:n haastattelussa.

Danny paljastaa lähteneensä kisaan lähes liikuntakyvyttömänä.

– Raskainta kisassa oli se, että lähdin puolittain invalidina tähän ohjelmaan mukaan, Danny paljastaa.

– Loukkasin polveni 12 vuotta sitten, ja se on kahdesti leikattu. Kirurgi ei saanut sitä kuntoon, vaikka hänen piti saada se kuntoon.

Polven kunto olikin yksi iso tekijä, joka sai Dannyn pohtimaan ylipäätään sitä, lähteekö mukaan kisaan ja kuinka pitkään hän voi Farmilla edes olla.

– Se rajoitti toimintaani ja myös päätöstäni siitä, olenko koko kauden ajan mukana. On niin raskasta olla invalidina mukana terveiden ihmisten kilpailussa.

Kisan rankkuus tuli hieman yllätyksenäkin.

– Se kävi selvästi ilmi, kun minulla oli poikkeuksellisen huono tilanne liikkumisen suhteen.

Lapsuusmuistoja metsästämässä

Danny muistuttaa myös, että osa osallistujista on entisiä kilpaurheilijoita, joiden rinnalla olisi lähes mahdotonta kilpailla tasaväkisesti.

Kiinnostukseni ja taustani tähän Farmi-ohjelma perustuu puhtaasti omaan lapsuudenkokemukseeni, Danny sanoo.

– Olen syntynyt sodan aikana, jolloin isoisälläni, kauppaneuvos August Lipsasella oli Raumalla iso kartano, 40 saarta, eläimiä oli monenlaista, hevosia, kanoja, kalkkunoita ja 200 sikaa. Olen elänyt sen farmitunteen aidosti lapsuudessani.

7. maaliskuuta Nelosella alkavalla Farmi Suomi -kaudella nähdään myös muun muassa mediapersoona Iida Vainio ja rokkari Archie Cruz, jotka löysivät ohjelman kuvauksista toisensa.

Mukana ovat myös viihdetaiteilijat Johanna Pakonen ja Veeti Kallio, ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, poliitikko Merja Kyllönen, Sohvaperunoista tuttu Michael Ntima, somevaikuttaja Mona Bling, Tuplakääk-podcastista tutut juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, tv-kokki Linnea Vihonen sekä taiteilija Sofia Zida

Reality-konkareista mukaan ovat lähteneet mediapersoonat Wallu Valpio ja Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen.

Lue myös:

    Uusimmat