Mainos

Dallasin poliisisurmaaja toimi ilmeisesti yksin

Dallasin poliisisurmista epäilty ampuja toimi ilmeisesti yksin. Asiasta kertoo Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Jeh Johnson.

Jen Johnsonin mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että epäillyllä miehellä ei ollut yhteyksiä terroriryhmiin, eikä hän myöskään hakenut niiden toimista innoitusta veriteoilleen.

Viranomaiset ovat vahvistaneet, että pääepäilty on teksasilainen 25-vuotias Yhdysvaltain armeijan veteraani Micah Johnson. Hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Epäilty oli palvellut Afganistanissa vuosina 2013-2014.

Kotoa löytyi pommintekovälineitä ja aseita 

Lisäksi poliisisurmista epäillyn miehen kotoa on löydetty pommintekovälineitä, kertoo poliisi. 

Epäillyn kotoa löydettiin poliisin mukaan myös luotiliivejä, aseita, luoteja sekä henkilökohtainen päiväkirja, johon oli kirjoitettu taistelutaktiikoita.

Epäilty sai surmansa poliisin piirityksen ja tulitaistelun päätteeksi, kun poliisi surmasi hänet pommirobotilla.

Viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui, kun poliisia kohti ammuttiin heidän turvatessaan mielenosoitusta Dallasissa torstai-iltana paikallista aikaa. Mielenosoitus järjestettiin Yhdysvaltain mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa vastaan.

Tällä viikolla kaksi mustaa miestä on kuollut poliisin luoteihin Louisianassa ja Minnesotassa. Tapaukset herättivät jälleen kerran keskustelun poliisin mustia kohtaan käyttämistä voimakeinoista ja useissa kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja järjestettiin torstaina mielenosoituksia.

Poliisipiirityksen aikana surmista epäilty Johnson sanoi halunneensa tappaa etenkin valkoisia poliiseja. Epäilty oli myös sanonut, ettei kuulunut mihinkään ryhmään. Lisäksi hän kertoi piilottaneensa pommeja ympäri Dallasin keskustaa. Pommeja ei kuitenkaan etsinnöissä löytynyt.

Epäillyllä puoliautomaattiase

Uutiskanava CNN:n poliisilähteiden mukaan Dallasin epäillyllä ampujalla oli tekohetkellä mukanaan ainakin kaksi asetta, käsiase sekä kivääri. Lähteiden mukaan kivääri oli puoliautomaattinen, venäläisvalmisteinen SKS-sotilaskivääri. Epäilty oli poliisilähteiden mukaan ostanut aiemmin laillisesti useita aseita.    

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.