Mainos

Dallasin poliisiampuja harjoitteli ja suunnitteli muitakin iskuja

Dallasissa viisi poliisia surmannut mies oli harjoitellut pommien räjäyttämistä ja suunnitteli muitakin iskuja, kertoi Dallasin poliisipäällikkö David Brown sunnuntaina.

Brownin mukaan ampuja Micah Johnson ivasi poliisia neuvottelujen aikana, naureskeli ja lauloi, kysellen montako poliisia hän oli tappanut.

Johnson kirjoitti kirjaimet "rb" omalla verellään seinälle koulussa, jonne hän oli piiloutunut ampumisen aikana. Brownin mukaan tiedossa ei ole, mitä hän sillä tarkoitti.
Johnsonin kotoa löydettiin pommin rakentamiseen käytettyjä materiaaleja ja muistiinpanoja. Poliisi uskoo, että hän oli valmistellut iskua jo kauan ennen viime viikkoa.

25-vuotias Johnson tulitti rauhanomaista poliisin väkivaltaa vastustavaa mielenosoitusta torstaina surmaten viisi poliisia. Lisäksi seitsemän poliisia ja kaksi siviiliä haavoittui. Mielenosoitus oli järjestetty protestina sille, että poliisi oli parin päivän sisällä surmannut kaksi mustaa miestä, Alton Sterlingin ja Philando Castilen. 

– Uskomme, että kuolemantapaukset Minnesotassa ja Louisianassa antoivat hänelle herätteen nopeuttaa suunnitelmiensa toteuttamista. Hän näki Dallasin mielenosoituksen tilaisuutena iskeä poliisia vastaan, Brown sanoi.

Johnson oli sotaveteraani, joka oli palvellut Afganistanissa. Brownin mukaan hän tunsi Dallasin mielenosoituksen reitin ja hyödynsi sotilaallista koulutustaan, kun hän alkoi ampua marssia valvovia poliiseja.

Mielenosoitukset jatkuivat

Mielenosoitukset poliisiväkivaltaa vastaan jatkuivat eri puolilla Yhdysvaltoja. Minnesotan St.Paulissa mielenosoittajat tukkivat sunnuntain vastaisena yönä valtatien neljän tunnin ajaksi. Poliisi käytti savupanoksia yrittäessään hajottaa marssin ja mielenosoittajat vastasivat heittelemällä poliisia ilotulitteilla.

Presidentti Barack Obama kommentoi tilannetta Espanjan-vierailullaan ja totesi, että hyökkäykset poliisia vastaan heikentävät mahdollisuuksia uudistaa poliisia. Suurin osa poliisista tekee hyvää työtä, Obama korosti.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.