Dallas-tähti Larry Hagmanin kuolemasta neljä vuotta – alkoholiongelma ja syöpä varjostivat viimeisiä hetkiä

Dallasin pitkäaikaisin näyttelijä Larry Hagman menehtyi 23. marraskuuta 2012. Tähden kuolemasta on siis tänään kulunut neljä vuotta. 

Larry Hagman muistetaan merkittävästä roolistaan Dallasissa. Sarja muistetaankin Hagmanin esittämästä ahneesta ja juonittelevasta öljyparonista J. R. Ewingista. Larry Hagman menehtyi syövän uuvuttamana 23. marraskuutta 2012. Hän oli 81-vuotias. 

Suomessa Dallasin esittäminen alkoi 2. syyskuuta 1981 ja päättyi 8. marraskuuta 1991. Dallasista tehtiin myös uusi versio, jota esitettiin vain kahden vuoden ajan 2012-2014. Hagman menehtyi kesken uuden version kuvausten, jota pidettiin suurimpana syynä siihen, ettei sarja juurikaan menestynyt. 

Linda Gray esitti vakituisesti vuosina 1978-1989 Sue Elleniä sarjassa Dallas. Hän näytteli Larry Hagmanin esittämän J.R. Ewingin vaimoa. Hän kertoi hiljattain Good Morning Britain -aamuohjelman haastattelussa J.R. Ewingin roolia näytelleen Larry Hagmanin olleen hänelle tärkeä ystävä kuten myös Bobby Ewinginä näytellyt Patrick Duffy on. 

– Hän oli tärkeimpiä ystäviäni 37-vuoden ajan. Hän oli täydellinen näyttelijä ja kaipaamme häntä päivittäin. Puhuin Patrick Duffyn kanssa muutama päivä sitten. Olimme kaikki hyviä ystäviä. Meitä nimitettiin kolmeksi muskettisoturiksi, Gray muisteli.

Patrick Duffy muisteli kesällä 2015 MTV.fi:n haastattelussa koskettavasti Hagmania. Tuolloin Duffy kertoi saaneensa vietää 35 vuotta ohjelman kuvauksissa parhaiden ystäviensä kanssa, joista Larry Hagman oli yksi.  

– Vaikka menetimme Larryn, minusta tuntuu, että hän on yhä lähelläni. Paras muistoni hänestä on se, kuinka aloitimme aamumme aina yhdessä. Alkaen aivan ensimmäisestä päivästämme Dallasissa, menin aamuisin Larryn pukuhuoneeseen ja joimme yhdessä lasilliset samppanjaa – aivan joka ikinen aamu. Larryn poismenon jälkeen lopetin sen tavan.

Larry Hagmanilla oli alkoholiongelma, jonka seurauksena hänelle tehtiin maksansiirto vuonna 1996. Hagman kertoi juoneensa noin neljä pulloa samppanjaa päivässä. Vuoden 2011 syksyllä näytelijä sairastui kielisyöpään. Hänen kuolinsyykseen ilmoitettiin vuoden 2012 marraskuussa syövän aiheuttamat komplikaatiot. 

Hagman oli ainoa näyttelijä, joka nähtiin kaikisssa 356 Dallasin jaksossa. J.R. Ewingin hahmo muistetaan juonittelun lisäksi siitä, että hahmo letkautti solvauksia ja nälviviä kommentteja tasaiseen tahtiin. 

Katso alta video, johon on koostettu J.R. Ewingin hahmon kuolemattomia sutkautuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja