DaimlerChrysler vähentää 13 000 työntekijää

DaimlerChrysler myös vihjaisi, että koko Chrysler saatetaan myydä. Mercedes Benz -autoja valmistava Daimler ja Chrysler yhdistyivät vuonna 1998 maailman viidenneksi suurimmaksi alan yhtiöksi.

Autovalmistaja DaimlerChrysler aikoo vähentää yli 13 000 työpaikkaa tappiota tuottavasta amerikkalaisesta osastaan Chrysleristä. Se myös sulkee yhden tehtaansa Yhdysvalloissa.

DaimlerChrysler myös vihjaisi tänään saattavansa pistää koko Chryslerin myyntiin. Yhtiön mukaan mitään mahdollisuutta ei ole suljettu pois Chryslerin tulevaisuuden suhteen.

DaimlerChryslerin ilmoitus tuli sen jälkeen kun saksalaislehdet Handelsblatt ja Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoivat yhtiön harkitsevan Chryslerin kauppaamista. Autovalmistajan tiedote lähetti yhtiön osakkeen yli 5 prosentin nousuun.

Chryslerin mahdollinen myyminen on täyskäännös saksalais-amerikkalaisen konsernin politiikassa. Vielä lokakuussa yhtiö vakuutti tiukasti, ettei se luovu Chryslerista.

Markkinoilla on kuitenkin yleisesti odotettu, että DaimlerChryslerin on tehtävä jotakin radikaalia Chryslerin suhteen. Amerikkalaisosaa painavat tappioiden lisäksi suuret eläkevastuut. Koko amerikkalaista autoalaa painaa lisäksi kova kilpailu japanilaisten autonvalmistajien kanssa.

Mercedes Benz -autoja valmistava Daimler ja Chrysler yhdistyivät vuonna 1998 maailman viidenneksi suurimmaksi alan yhtiöksi. Fuusio osoittautui kuitenkin alusta lähtien paljon kivuliaammaksi kuin oli osattu ennakoida.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat