Currybroileria ja uuniperunaa

  • 8 kpl isoa perunaa
  • 400 g currymarinoituja broilerisuikaletta
  • 1 sipuli
  • 2 omenaa
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl currya
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese perunat hyvin ja leikkaa pituussuunnassa kahtia. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja timjamia. Kääri perunan puolikkaat folioon ja kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Hienonna sipuli ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja suikaloi purjo. Ruskista marinoidut broilerisuikaleet paistinpannussa ja siirrä ne hetkeksi sivuun. Lisää pannuun hieman öljyä sekä curry ja kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo pehmeiksi. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja omenakuutiot. Ripottele pannulle vehnäjauhot ja sekoita hyvin ainesten joukkoon. Kaada päälle kerma ja kuumenna koko ajan sekoitellen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Anna hautua hetki ja tarjoile kuumien perunoiden kera.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat