Curry-kalkkunakeitto ja perunarieskat 30.5.2001

toim. Marita Suontausta

Curry-kalkkunakeitto


4-6:lle

300 g suikaloitua kalkkunaa tai broileria maustamattomana
n.100 g palsternakkaa
1-2 porkkanaa
n. 100 g lanttua
3-4 perunaa
1 pieni hapan omena
n 100 g purjoa tai sipulia
1-2 tl currya
2 tl öljyä
1 l kana- tai kasvislientä
mustapippuria
(sitruunamehua)
ruohosipuli- ja persiljasilppua

1. Kuori ja suikaloi palsternakka, porkkana, lanttu ja perunat. Raasta kuorittu omena. Suikaloi purjo.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja sekoita currya siinä hetki. Lisää omenaraaste ja kalkkuna ja kääntele hetki curryöljyssä.
3. Lisää suikaloidut kasvikset ja sekoita. Kaada joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta pippurilla.
4. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 min. kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Tarkista maku. Mausta halutessasi tilkalla sitruunamehua ja ripottele pinnalle ruohosipuli- ja persiljasilppua.

Perunarieskat

1,5 dl vettä
1 dl perunasosejauhetta tai -hiutaleita
(suolaa)
1 muna
n.2 dl ohrajauhoja
0,5 tl leivinajuhetta
1. Sekoita vesi ja perunasosejauhe keskenään. Lisää muna.
2. Sekoita joukkoon ohrajauhot ja leivinjauhe. Jaa taikina leivinpaperille kasoiksi. Taputtele jauhotetulla kädellä ohuemmiksi. Paista 250 asteessa 7-10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Lue myös:

    Uusimmat