Connor McDavid ratkaisi NHL:n konferenssifinaalin – Dallasille karmea nukahdus jatkoerässä

Dallas-puolustus nukkuu, Connor McDavid paketoi konferenssifinaalin jatkoerässä 0:42
Dallas-puolustus nukkuu – Connor McDavid paketoi konferenssifinaalin jatkoerässä

Edmonton Oilers nappasi voiton NHL:n läntisen konferenssin ensimmäisessä finaalissa Dallas Starsia vastaan. Loppulukemat kirjattiin Edmontonille jatkoerässä 3–2. Paikka Stanley cup -finaaleissa irtoaa tuttuun tapaan neljällä voitolla.

Vierasjoukkue Edmonton otti komennon toisen erän alussa, kun sekä Leon Draisaitl että Zach Hyman onnistuivat maalinteossa reilun kolmen minuutin välein.

Dallas pääsi kuitenkin peliin nopeasti mukaan. Tyler Seguin tuikkasi 1–2-kavennuksen jo kaksi minuuttia myöhemmin, ja ottelu eteni jatkoeriin, kun sama mies oli toistamiseen asialla päätöserässä.

Ratkaisu saatiin aivan toisen jatkoerän alussa. Edmontonin supertähti Connor McDavid unohdettiin täysin vapaaksi Dallas-maalin edustalle, ja hän pääsi kenenkään estelemättä laukomaan vieraat voittoon.

Miro Heiskanen kellotti Dallasin puolustuksessa ottelun kovimmat minuutit. Peliaikaa kertyi reilut 33 minuuttia. Esa Lindell urakoi Dallasin kakkospakkiparissa 28 minuuttia, ja hänelle kirjattiin teholukema -2.

Dallas joutui tulemaan toimeen ilman ykkössentteriään Roope Hintziä, joka loukkaantui Coloradoa vastaan pelatun sarjan neljännessä ottelussa viime viikolla. Hintzillä on "ylävartalovamma".