Coeur de filet, Filet Mignon ja Chateubriand

Filet Mignon

  • naudan sisäfileen häntäosa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen

Mausta pihvi suolalla ja valkopippurilla kauttaaltaan. Paista voi-öljyseoksessa n. 1 minuutti per puoli.

Coeur de filet

  • naudan sisäfileen keskiosa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen

Mausta liha suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Paista pinta kiinni pannulla.

Kypsennä uunissa 200°c:ssa n. 10 minuuttia. Anna vetäytyä 8 minuuttia leikkuulaudalla ja leikkaa viipaleiksi tarjoiltaessa.

Chateaubriand

  • naudan sisäfileen päätypala
  • suolaa
  • pippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Paista pannulla n. 1 ½ minuuttia per puoli. Nosta leikkuulaudalle. Anna vetäytyä liinan alla n. 8 minuuttia. Tarjoile.

Bearnaise-kastike

  • 300 g suolatonta voita
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 50 g hienonnettua salottisipulia
  • 5 g mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua rakuunaa
  • 1 tl hienonnettua kirveliä
  • hyppysellinen cayennenpippuria
  • suolaa
  • 4 dl vettä

Kuumenna kattila. Possauta etikka. Lisää mustapippuri, hienonnettu sipuli ja vesi.

Lisää mausteet lukuunottamatta cayennenpippuria ja yrttejä. Hauduta n. 15 minuuttia kunnes jäljellä on 1 dl. Kaada siivilöity kuuma liemi keltuaisten päälle paksupohjaiseen kattilaan. Kypsennä vatkaten miedolla lämmöllä n. 6 minuuttia.

Lisää huoneenlämpöinen voi vatkaten joukkoon. Lisää cayennenpippuri ja suolaa maun mukaan. Lisää hienonnettu rakuuna ja kirveli kastikkeen joukkoon.

Bordelaise-kastike

  • 1 rkl sokeria
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 rkl rusinoita
  • 3 dl lihalientä
  • 2 oksaa timjamia
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl luuydintä
  • suolaa
  • suurus:
  • 1 rkl arrow-root jauhoa
  • 2 rkl lihalientä

Paahda sokeri kattilan pohjalla. Lisää sipuli ja rusinat. Hauduta hetki. Lisää timjami. Lisää lihaliemi ja punaviini. Hauduta n. 15 minuuttia. Siivilöi ja sekoita joukkoon suurus ohuena nauhana. Sekoita joukkoon voi. Lisää luuydin. Tarkista suola.

Roquefort-kastike

  • 100 g Roquefort-juustoa
  • 50 g suolatonta voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Lämmitä kanaliemi. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin. Lisää kanaliemi sekoittaen. Kiehauta. Lisää juusto sekoittaen. Lisää kerma ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

Uuniperunat

  • 4 uuniperunaa
  • 1 kg merisuolaa
  • 4 tl voita
  • persiljaa

Kypsennä perunat suolapedillä uunissa 200°c:ssa n. 20 minuuttia. Mausta voi persiljalla. Halkaise perunat ja laita voi sisään.

Vihreä salaatti

  • 1 romaine-salaatti
  • kastike:
  • suolaa
  • sokeria
  • oliiviöjyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl Dijon-sinappia

Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja sinappi. Mausta suolalla ja sokerilla. Revi salaatti. Sekoita kastike joukkoon.

Tarjoile Coeur de filet Bordelaise-kastikkeella, Filet Mignon Bearnaise-kastikkeella ja Chateubriand Roquefort-kastikkeella.

Lue myös:

    Uusimmat