Cocodo madrileno, Espanjalainen lihapata lisäkkeinen

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraina espanjalainen keittiömestari Iniaki Albistur ja keittiöpäällikkö Tero Laukkanen Lord Hotelista.

Espanjalainen lihapata

250 g kikherneitä
300 g naudan paistia broileria
100 g siankylkeä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 nauris
4 l vettä
4 perunaa

1. Liota kikherneet vedessä yön yli.
2. Ruskista naudan paistipala, broileri ja siankylki kokonaisina.
3. Laita lihat suurehkoon kattilaan, lisää vesi ja kiehauta. Poista syntynyt vaahto.
4. Lisää liotetut kikherneet, kokonainen sipuli, porkkanat ja nauris.
5. Keitä hiljalleen noin 3 tuntia, kunnes kikherneet ovat melkein kypsiä. (Valmista tällä välin muut lisäkkeet)
6. Leikkaa kuoritut perunat puoliksi ja lisää ne seokseen, keitä kypsiksi. Mausta suolalla.
7. Siivilöi liemi talteen ja erottele kasvikset ja lihat toisistaan.
8. Leikkaa lihat ja kasvikset annospaloiksi ja pane lihat ja kasvikset tarjolle eri vadeille. Lisää vadeille muut lisäkkeet (haudutettu kaali, viinissä keitetty chorizo-makkara ja mustamakkara.)
9. Tarjoa kirpeän tomaattisalsan kera.

Lisäkkeet:


1 kg kaalia
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
vettä
1. Leikkaa kaali ohuehkoiksi suikaleiksi ja keitä se oliiviöljyllä ja valkosipulilla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 1 tunnin ajan.

2. Pane kaali tarjolle muiden kasvisten kanssa.

100 g chorizomakkaraa
espanjalaista punaviiniä
100 g mustaa makkaraa

1. Hauduttele chorizo-makkara kypsäksi punaviinissä. Ota punaviini talteen ja tarjoa se erikseen kastikkeena.
2. Lämmitä mustamakkara kypsäksi erikseen.
3. Laita makkarat tarjolle kypsien lihojen kanssa samalla vadille.

100 g vermisellipastaa

1. Lisää lihojen ja kasvisten keitinliemen joukkoon vermisellipasta.
2. Tarvittaessa kuumenna seos kiehuvaksi; muutamassa minuutissa on keitto valmis.

Lue myös:

    Uusimmat