CNN: Air Indianin raju vaatimus "ylipainoisille" – kenttätöihin, jos paino ei laske

Lentoyhtiön mukaan liian painavat lentoemännät ja stuertit ovat turvallisuusriski.

Velkaantunut Intian valtiollinen lentoyhtiö Air India leikkaa nyt löysiä.

Lentoyhtiö on pyytänyt 125 lentohenkilökuntaansa kuuluvaa laihduttamaan pari kiloa tai jäämään työtehtäviin kentälle, kertoo uutiskanava CNN.

– Tämä on mahdollisuus heille päästä takaisin vaadittuun kuntoon. Jos he eivät siihen pysty lääketieteellisten syiden takia, heille tarjotaan töitä kentältä, kertoo Air Indian edustaja G.P. Rao CNN:lle

Normaalia alhaisempi paino  18,4 tai alle

Normaali paino                      18,5 - 24,9

Lievä ylipaino                         25,0 - 29,9

Merkittävä ylipaino                30,0 - 34,9

Vaikea ylipaino                      35,0 - 39,9

Sairaalloinen ylipaino            40,0 tai yli 

Tarkista oma painoindeksisi Keventäjien laskurista

Määräys on Intian ilmailuhallinnon kuntosuositusten mukainen. Viime vuoden määräysten mukaan stuerttien painoindeksin on oltava välillä 18-25 ja lentoemäntien 18-22. Jos miesten painoindeksi on 25-29.99 ja naisten 22-27, heidät luokitellaan ylipainoisiksi.

Kaikkien mielestä painoindeksi, joka perustuu henkilön pituus-painosuhteeseen, ei ole aina paikkansapitävä mittaustapa. Lentoyhtiön mielestä kyse ei nyt kuitenkaan ole ulkonäöstä.

– Kyse on turvallisuudesta. Matkustamohenkilökunnan täytyy olla hyvässä kunnossa pystyäkseen hoitamaan lennon aikaiset velvollisuutensa, mukaan lukien erilaiset hätätapaukset, Rao sanoo.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Air India on ohjeistanut henkilökuntaansa pysymään hyvässä kunnossa. Vuonna 2013 osa henkilökunnasta kieltäytyi menemästä lääkärintarkastukseen ennen kuin yhtiö maksaisi heille kuntosaliharjoittelun ensin.

Lue myös:

    Uusimmat