Citroën C-Elysée ja C4 L aikovat vallata Kiinan ja Venäjän

Maailmanvalloitusta kaavaileva Citroën lanseeraa kaksi uutta automallia, joilla se tavoittelee ostajia etenkin Kiinassa ja Venäjällä. Uudet mallit ovat C-Elysée (kuvassa) sekä C4 L.

Uutuuskaksikosta C-Elysée nähdään Kiinan ja Välimeren maiden markkinoilla tämän vuoden loppuun mennessä ja Venäjällä vuonna 2013. Autot valmistetaan PSA Peugeot Citroënin tehtailla Espanjan Vigossa, josta ne lähtevät myyntiin Espanjan lisäksi Turkkiin, Keski-Eurooppaan ja Algeriaan.

Moottorivaihtoehtoja C-Elyséehen on tarjolla kolme: 72- ja 115-hevosvoimaiset VTi-bensiinit tai 92-hevosvoimainen HDi-diesel. Bensiinillä C-Elysée kuluttaa yhdistettynä EU-kulutuksena vähimmillään noin 4,2 litraa satasella ja päästää hiilidioksidia 115 grammaa kilometrillä. Dieselillä lukemat ovat 3,4 ja 108.

Citroënin mukaan tilat C-Elyséen takapenkillä ovat yhtä suuret kuin kokoluokkaa suuremmissa D-segmentin autoissa. Tavaratila on 506 litraa, ja 2,65 metrin akseliväli on pisin tässä autoluokassa.

Uusi C4 L on ensimmäinen Shanghaissa suunniteltu Citroën. Sen valmistaminen aloitetaan Venäjän Kalugassa sekä Kiinan Wuhanissa vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla.

C4 L:n moottoriksi on saatavilla PSA:n oma 135-hevosvoimainen VTi- sekä yhdessä BMW:n kanssa kehitetyt 155- ja 175-hevosvoimaiset THP-bensiinimoottorit.

Citroën kertoo L-kirjaimen tulevan sanasta lounge.

Autocar / Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja