Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Churrot

Myllyn Paras
Julkaistu 24.04.2014 07:28

MTV LIFESTYLE

Churrot eli munkkitangot ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi vapun herkuksi!

Espanjalaiset munkkitangot eli churrot sopivat sopivat hyvin esimerkiksi vappuun tai lastenkutsuille.

Churrotaikina on helppo, mitään kohotuksia ei tarvita, haastavinta lienee kuumassa öljyssä paisto, joten ole varovainen!

Sitruuna raikastaa churrotaikinaa, mutta myös vaniljasokeria voit käyttää. Hyvistä churroista tulee päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita.

Tarvitset:

3 dl vettä
75 g voita
¼ tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 rkl puristettua sitruunamehua
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 munaa

Paistamiseen:

0,7–1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

noin 1 dl sokeria
2 tl kanelia

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä, lisää hunaja ja sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää munat, vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

Siirrä taikina pursotuspussiin, noin 10 mm:n tylla on hyvä. Tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois (1 cm reikä kulmaan).

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, 185–190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota kattilaan noin kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten toisella lautasella sokeri-kaneliseoksessa.

Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esimerkiksi sulatettuun suklaaseen dipaten tai vappuna siman kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Karin munkkia a´la twist and shoutKoko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastikeKoko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiLaskiaispullat mantelimassallaMyllyn rahkamunkitKinuski-laskiaispullat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"

  • Eilen19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • Eilen19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi