Churrot

Churrot eli munkkitangot ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi vapun herkuksi!

Espanjalaiset munkkitangot eli churrot sopivat sopivat hyvin esimerkiksi vappuun tai lastenkutsuille.

Churrotaikina on helppo, mitään kohotuksia ei tarvita, haastavinta lienee kuumassa öljyssä paisto, joten ole varovainen!

Sitruuna raikastaa churrotaikinaa, mutta myös vaniljasokeria voit käyttää. Hyvistä churroista tulee päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita.

Tarvitset:

3 dl vettä
75 g voita
¼ tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 rkl puristettua sitruunamehua
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 munaa

Paistamiseen:

0,7–1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

noin 1 dl sokeria
2 tl kanelia

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä, lisää hunaja ja sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää munat, vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan.

Siirrä taikina pursotuspussiin, noin 10 mm:n tylla on hyvä. Tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois (1 cm reikä kulmaan).

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, 185–190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota kattilaan noin kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten toisella lautasella sokeri-kaneliseoksessa.

Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esimerkiksi sulatettuun suklaaseen dipaten tai vappuna siman kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat