Christina ei suostunut käyttämään rintaliivejä töissä – sai potkut

0:17

Kanadalaisnainen sai potkut kieltäydyttyään käyttämästä rintaliivejä.

Suomalaisbloggari kehitti haasteen, jossa naiset kuvaisivat itseään tavallisissa arkivaatteissa ilman rintaliivejä. ​​​​​​​Yllä olevalla videolla lisää asiasta!

Kanadalainen Christina Schell, 25, teki valituksen ihmisoikeustuomioistuimeen saatuaan potkut sen vuoksi, ettei suostunut käyttämään rintaliivejä työpaikallaan.

Schell lakkasi käyttämästä rintaliivejä noin kaksi vuotta sitten, koska piti niitä "kamalina". Toukokuussa hän alkoi työskennellä tarjoilijana kanadalaisella Osoyoos Golf Clubilla, jossa esimies muutti naispuolisten työntekijöiden pukeutumisohjeita niin, että rintaliivit muuttuivat pakollisiksi. Esimiehen mukaan asiakkaat olivat valittaneet rintaliivittä kulkeneesta Schellista.

– Se oli järjetöntä. Miten joku voi sanella, mitä on vaatteideni alla? Schell ihmettelee CBC-sivuston haastattelussa.

Uuden asukoodin mukaan naisten tuli käyttää työasuun kuuluvan paidan alla joko rintaliivejä tai toppia.

Schellille esimies perusteli koodia naisen omalla turvallisuudella. "Tiedän, mitä glofklubeilla tapahtuu, kun alkoholia on mukana", esimies oli sanonut.

"Minulla on nännit, ja niin on miehilläkin"

Schell sai potkut, kun hän kieltäytyi noudattamasta uusia sääntöjä. Hän päätti viedä aisan ihmisoikeustuomioistuimeen tajuttuaan, ettei miehiä koskenut samanlaiset asukoodit.

– Se pohjautuu sukupuoleen, ja siksi se on ihmisoikeusasia. Minulla on nännit, ja niin on miehilläkin.

Schell saa odottaa ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä vielä jonkin aikaa.

"Kenenkään ei tarvitse nähdä tuollaista"

Myös toinen CBC:n haastattelema nainen, Kate Gosek, kertoo kohdanneensa ongelmia työssään pikaruokaravintola McDonald'sissa rintaliivittömyytensä vuoksi. 19-vuotias Gosek kertoi sivustolle useammankin esimiehen puuttuneen asiaan. 

Yksi naispuolisista esimiehistä oli jopa kopeloinut Gosekin olkapäätä rintaliivin olkainta etsien.

– Hän sanoi, että minun pitäisi pukea rintaliivit ylleni, koska McDonald's on sivistynyt ravintola eikä kenenkään tarvitse nähdä tuollaista.

Mukavuussyistä rintaliivit pois jättänyt Gosek on sittemmin saanut anteeksipyynnöt kahdelta esimieheltä ja ravintolasta on vahvistettu, ettei naispuolisilla työntekijöillä ole rintaliivipakkoa.

Lähde: CBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja