Christian Eriksenin sydänpysähdys voi palata kummittelemaan Huuhkajien mieliin – Markku Kanerva ilmaisi huolensa

6:14
Tulosruutu: Huuhkajat harjoitteli Terijoella ennen keskiviikkona pelattavaa Venäjä-ottelua hyvissä tunnelmissa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ilmaisi huolensa siitä, miten joukkueen pelaajat ovat päässeet yli lauantain Tanska-ottelussa koetun traumaattisen hetken ja Christian Eriksen sydänpysähdyksen.

Tanska-ottelun tapahtumia varten Suomen pelaajien on ollut mahdollista saada ammattilaisten apua traumaattisen kokemuksen käsittelyssä.

Nyt ja viimeistään keskiviikkona katseet ja ajatukset on kuitenkin käännettävä jatkomahdollisuuksien kannalta massiivisen tärkeään Venäjä-otteluun.

– Ei ole mikään helppo juttu keskittyä yhtäkkiä pelkästään jalkapalloon, koska pelissä oli tärkeämpiä asioita kuin jalkapallo, Kanerva vastasi saksalaistoimittajan kysymykseen.

Traumaattisen tilanteen käsittelyssä saattaa helpottaa tieto siitä, että Eriksen on jo tilanteeseen nähden hyvässä voinnissa sairaalassa, mutta se ei kuitenkaan takaa sitä, että asia olisi sillä kuitattu.

– Me olemme kaikki erilaisia yksilöitä, ja on vaikea arvioida, miten se on vaikuttanut heihin. Varmasti se asia on vielä meidän kaikkien mielessä.

Toivio mukana jälleen

Suomen ja Venäjän ottelu Pietarissa alkaa keskiviikkona kello 16. Yhtä varvasta lukuun ottamatta Huuhkajien loukkaantumistilanne on erinomainen.

– Iso haaste huomenna edessä. Terveystilanne on ihan hyvä. Joona Toiviolla on varpaan kanssa ongelmia, mutta harjoittelee tänään. Muuten näyttää hyvältä, Kanerva tuumaili.

Maanantaina Toivio oli vielä sivussa harjoituksista.

Venäjä puolestaan menetti Belgia-ottelussa loukkaantuneen vasemman puolustajan Juri Zhirkovin luultavasti koko lopputurnauksen ajaksi, arveli päävalmentaja Stanislav Tshertshesov tiistaina lehdistölle.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja