Chill out voitti Habitaren kalustesuunnittelukilvan

Lahden muotoiluinstituutin opiskelijat Tomi Kapiainen ja Jari Peltonen voittivat ehdotuksellaan Chill Out Habitare 2001 -kalustesuunnittelukilpailun. Palkinto on 25 000 markkaa.

Toisen sijan jakoivat Jussi Salonen sekä työpari Aamusong ja Johan Olin, kaikki Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoita. Kumpikin ehdotus saa 15 000 markkaa.

Voittajat valitsi arkkitehti, muotoilija Peter Hiort Lorenzen Tanskasta. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Kilpailutehtävä koski julkisten tilojen sisääntulon hahmottamista odotustiloihin soveltuvilla kalusteilla.

-Chill Out, valaiseva tilanjakaja, on yksinkertainen oivallus, huolellisesti valmistettu ja korkealaatuisesti toteutettu työ, joka voidaan helposti ottaa kaupalliseen tuotantoon, perustelee Peter Hiort Lorenzen valintaansa.

Suomen Messut ja Taideteollinen korkeakoulu järjestivät Habitare -kalustesuunnittelukilvan nyt neljättä kertaa. Kaksivaiheinen kilpailu on suunnattu nuorille suomalaisille muotoilijoille ja arkkitehdeille. Kilpailun parhaimmisto on esillä näyttelyssä Habitare-messujen aikana 18.-23. syyskuuta Helsingissä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja