Chilihärkä Tähtitortut

Pientä suolaista jouluksi! Tee tähtitorttuja, mutta grillihärkätäytteellä. Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valkohomejuustoa.

15 kpl:

Täyte:

125 g grillihärkä- tmv. leikkelettä kuutioina

150 g chilituorejuustoa

1 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Päälle:

pieniä persiljanlehtiä

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä persiljanlehdillä.

Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat