Chelsealla sokeeraava reissu – Mestarien liiga käynnistyi jättiyllätyksellä

Jalkapallon Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyi suurella yllätyksellä, kun kroatialainen Dinamo Zagreb onnistui lyömään mahtiseura Chelsean 1–0.

Chelsea painoi E-lohkon ottelussa odotetusti päälle, mutta jäi hyökkäyskolmanneksella sittenkin monin paikoin suhteellisen hampaattomaksi. Karsintojen kautta Mestarien liigan lohkovaiheeseen selviytynyt Dinamo Zagreb puolestaan puolusti, taisteli ja raastoi. Ja venyi yllätysvoittoon tehtyään ottelun ainoan osuman 13. minuutilla ripeästä vastahyökkäyksestä. Mislav Orsic karkasi läpiajoon ja tuikkasi pallon pömpeliin.

Näet maalin ylälaidan videolta.

Toisella jaksolla kroatialaisisännät olivat lähellä järisyttää lontoolaisvieraita toisenkin kerran. Chelsea-maalivahti Kepa Arrizabalaga torjui kuitenkin Stefan Ristovskin lujan kaukolaukauksen ylärimaan.

Toisessa alkuillan ottelussa Borussia Dortmund päihitti FC Kööpenhaminan taidokkailla kombinaatioilla pohjustetuilla osumilla 3–0.

Maaliverkkoa G-lohkon koitoksessa heiluttivat avauspuoliajalla Marco Reus ja Raphael Guerreiro sekä toisella jaksolla Jude Bellingham.

Mestarien liiga -ilta jatkuu kuudella ottelulla, jotka käynnistyvät kello 22. Ohjelmassa ovat tuolloin koitokset Benfica – Maccabi Haifa, Celtic – Real Madrid, PSG–Juventus, RB Leipzig – Shahtar Donetsk, Salzburg – AC Milan ja Sevilla – Manchester City.

C More näyttää kaikki Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä.