Mainos

Cheek avautuu mielenterveydestään Ellessä: "Ensimmäisen kerran hakeuduin hoitoon vuonna 2006"

4:39

Uransa ensi elokuussa lopettava hiphop-tähti Cheek puhuu Elle-lehden haastattelussa lopettamisensa syistä.

Viikko sitten uransa päättymisestä ensi elokuussa Lahden mäkimontussa järjestettäviin kahteen suurkonserttiin kertonut Cheek eli Jare Tiihonen, 35, kertoo Elle-lehden haastattelussa lopettamisen syistä.

– En halua olla sellainen artisti, joka toistaa itseään. Olen repinyt itsestäni irti kaiken, mikä lähtee. Olen myös aika lopussa tähän ammattiin liittyvien varjopuolien takia. Jatkuva paineen alla eläminen on kuluttavaa, Tiihonen sanoo.

Cheek toteaa hänen päänsä olevan koko ajan vadilla, eikä hän jaksa sellaista. Hän sanoo olevansa se, johon kaikkia aina verrataan.

Elämäkertakirjassa JHT Musta lammas (Otava, 2016) paljastui, että Cheekillä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, jossa hoitamattomana mania ja depressio vaihtelevat.

Räppäri puhuu Ellen haastattelussa avoimesti myös mielenterveysongelmistaan.

– Ensimmäisen kerran hakeuduin hoitoon Lahdessa vuonna 2006, mutta silloin en halunnut kenenkään tietävän asiasta. Menin psykiatrille kaulukset pystyssä, sillä kaverini Brädi asui sairaalan viereisessä talossa, Tiihonen muistelee.

Hiphop-tähti kertoo haastattelussa, että hän ei ole käynyt terapeutilla kirjaprojektin aloittaminsa jälkeen. Cheek kokee pärjäävänsä ilman terapiaa.

1:25

Cheek kertoi MTV:lle viime viikolla, että ajatus uran lopettamisesta on kytenyt hänen mielessään jo usean vuoden ajan. 

– Tuntui, että se Cheekin tarina rupesi olemaan raportoitu. Se polku, mitä lähdin vuonna 2014 kulkemaan, on nyt about kuljettu ja nyt olisi aika viimeiselle keikalle, Tiihonen sanoi.

Cheek kertoi olevansa varma päätöksestään ja siitä, että hänen musiikkiaan ei ensi vuoden elokuun jälkeen tulla kuulemaan.

– Kyllä tämä pitää nyt naulaa kiinni ja itsekin uskoa siihen. Tuntuu, että ystävät, joille olen kertonut asiasta, eivät meinaa uskoa mua. Mutta kyllä jos jotain päätän, niin sitten pidän niistä kiinni.

Katso Cheekin lopettamiseen liittyviä haastatteluja ylempänä ja alla.

7:11
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.