Charles Leclerc määrättiin jäämään Sebastian Vettelin taakse – Ferrari-johdon mukaan riski oli liian suuri

Ferrari halusi mieluummin suojella nelos- ja viitossijojaan kuin lähteä hakemaan riskillä parempaa sijoitusta ja pisteitä Charles Leclercin kautta, kertoo italialaistiimin tallipäällikkö Mattia Binotto.

Ferrari joutui F1-kauden avauskisassa Australian Melbournessa vaikean valinnan eteen, kun selväksi kakkoskuskiksi talliin hankittu Charles Leclerc nousi loppuvaiheilla Sebastian Vettelin kantaan huomattavasti paremmalla vauhdilla.

Leclerc tiedusteli mahdollisuutta paikkojen vaihtamisesta kuluneemmilla renkailla ajavan Vettelin kanssa, mutta Ferrarilta tuli tiukka käsky pysyä tämän takana ja jättää rakoja autojen välille.

Ferrari ei uhannut vaara takaa eikä vauhti riittänyt kolmantena ajaneen Red Bullin Max Verstappenin kimppuun. Kymmenen kierrosta ennen maalia Verstappen oli 14 sekuntia Vetteliä edellä. Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan Ferrari halusi vain varmistaa heikotkin pisteensä kisassa.

– Päätimme ehkä kymmenen kierrosta ennen loppua, ettemme ota mitään riskejä ja pidämme paikat, tuomme autot maaliin ja otamme pisteet, Binotto selventää Motorsport.comin mukaan.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että talli ei lähtenyt hakemaan lisäpisteitä yrittämällä uutta varikkopysähdystä ja sitä kautta napata nopeinta kierrosaikaa nimiinsä. Siitä palkitaan tästä kaudesta alkaen yhdellä ekstrapisteellä.

Haasin Kevin Magnussen oli jäänyt yli puolen minuutin päähän taakse, joten hidaskin varikkokäynti oli hyvin riittänyt paikkojen säilyttämiseen.

– Siinä kohtaa jokainen varikkokäynti on riski, Binotto perustelee.

– Oli tärkeämpää tuoda autot maaliin ja ottaa pisteet. Joskus, kun et ole parhaimmillasi, on silti tärkeää saada pisteitä. Se oli valintamme.

– Kuten sanoin, Sebastian piti huolta renkaistaan heikon pidon takia ja autoa maaliin, Binotto totesi.

– Charles teki mahtavan toisen stintin, mutta kymmenen kierrosta ennen maalia ei ollut syytä ottaa tänään riskiä. He eivät taistelleet ykköspaikasta, Binotto jatkaa.

Mercedes avasi kauden kaksoisvoitolla Valtteri Bottaksen vietyä ykköspaikan Lewis Hamiltonilta. Saksalais-brittiläinen talli johtaa avauskisan jälkeen valmistajien sarjaa 44 pisteellä ennen puolet vähemmän pinnoja saavuttanutta Ferraria.

Lue myös:

    Uusimmat