Charles Leclerc jäi sanattomaksi komean suorituksensa jälkeen – "Olen yllättynyt"

Ferrarin Charles Leclerc ajoi komeasti neljänteen lähtöruutuun Eifelin GP:n aika-ajoissa. Monacolaiskuski yllättyi itsekin hienosta suorituksestaan.

Ferrari on ollut kaukana kärjen takana koko kauden ajan. Ajoittaisia Leclercin aiheuttamia valonpilkahduksia lukuun ottamatta, on Ferrari-kaksikko ollut niin aika-ajoissa kuin kisoissakin kaukana kärjen vauhdista.

Lauantaina Leclerc piti kuitenkin vahvaa vauhtia, mikä vei monacolaiskuskin komeasti neljänteen lähtöruutuun. Leclerc jäi Valtteri Bottaksen kärkiajasta 0,766 sekuntia. Leclerc yllättyi itsekin vauhdistaan. Varsinkin, kun tallitoveri Sebastian Vettel jäi kauas taakse sijalle 11. 

– En oikein tiedä, olen aika yllättynyt. Odotin meillä olevan haasteita kylmässä säässä, Leclerc kertoo Sky Sportsin haastattelussa.

– Meillä on kauden alusta lähtien ollut vaikeuksia saada renkaita toimimaan kylmässä, mutta nyt se näytti toimivan. Olen erittäin, erittäin tyytyväinen viimeiseen kierrokseeni. Sain kaiken loksahtamaan paikoilleen ja nelossija on erinomainen, hän jatkaa.

Ferrari on ollut suorituskyvyllisesti kaukana kärkitalleista, mutta viime viikkoina talli on ottanut pieniä askeleita oikeaan suuntaan päivitystensä avulla. Mitään mullistavia päivityksiä autoon ei kuitenkaan ole tällä kaudella luvassa.

– Me saimme muutamia tähän viikonloppuun muutamia päivityksiä, jotka toimivat kunnolla. Emme yritä löytää päivitystä, joka parantaisi valtavasti meidän kierrosaikaamme, mutta saamme pieniä eroja joka viikonloppu, mikä toimii tällä hetkellä hyvin, Leclerc sanoo.

Kehno sää on sekoittanut Eifelin GP:n kisaviikonloppua, koska perjantain vapaat harjoitukset jäivät kokonaan väliin sankan sumun takia. Tästä syystä johtuen tallit eivät ole voineet valmistautua kisaan tutulla tyylillään.

– Kisasta tulee mielenkiintoinen, koska hyppäämme tavallaan vähän tuntemattomaan. Emme ole ajaneet vielä yhtään vetoa suurella bensamäärällä, joten on tärkeää pitää huolta renkaista, Leclerc ennakoi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja