Carlos Sainz raivostui saamastaan rangaistuksesta – turvautui Jose Mourinholta tuttuihin nikseihin

Max Verstappen ajoi värikkään Australian GP:n voittoon.

Ferrarin Carlos Sainz ei ollut lainkaan ilahtunut siitä, miten hän sai sunnuntain Australian GP:n loppuhetkillä viiden sekunnin aikarangaistuksen. Tämä oli peräisin tilanteesta, missä hän osui Aston Martinin Fernando Alonsoon. Sainz turvautui jalkapallomanageri Jose Mourinholta tuttuihin nikseihin.

Sainz osui Alonsoon toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Australian GP oli käynnistetty uudelleen punaisten lippujen jälkeen. Sainz valitsi sisälinjan avausmutkaan mentäessä, kun taas Alonso oli ulkolinjalla.

Osuma johti siihen, että Alonso pyörähti.

Romuralli ei suinkaan tähän päättynyt, sillä vain sekunteja myöhemmin Alpinen Pierre Gasly osui tallikaveriinsa Esteban Oconiin.

Törmäilyjen myötä radalle tuotiin taas punaiset liput.

Sainzin osumalla ei ollut kuitenkaan vaikutusta Alonson sijoitukseen, sillä kilpailun tuomaristo päätti palauttaa järjestyksen siihen muotoon, missä se oli ollut aiemman uusintalähdön yhteydessä.

Sainz sen sijaan sai kolarin aiheuttamisesta viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Se aiheutti espanjalaiselle kiperän tilanteen, sillä kisaa ei ehditty enää kunnolla jatkaa. Näin ollen Sainz ei pystynyt repimään riittävää eroa takana tulleisiin autoihin. Hän tipahti neljänneltä sijalta aina joukon hännille, sijalle 12.

Kilpailun jälkeen Sainz uhkui raivoa.

– En halua puhua aiheesta, Sainz totesi Sky Sportsille.

– Olen pettynyt. Jos puhun, sanoisin vain pahoja asioita. Tämä on epäreiluin rangaistus, mitä olen koskaan nähnyt tai saanut, Sainz jatkoi.

Sainzin kommentit saivat sosiaalisen median hassuttelijat liikkeelle.

– Onko tämä Carlos Sainz vai Jose Mourinho? Skyn haastattelun kommenttikentässä kyseltiin.

Viittaus kohdistui jalkapallomanagerin Jose Mourinhon legendaarisiin kommentteihin, joita hän jakoi vuonna 2014, kun hänen valmentamansa Chelsea oli kärsinyt 0–1-tappion Aston Villalle. Ottelussa riitti tunnekuohuntaa hylätyn maalin ja peräti kolmen punaisen kortin myötä. Mourinho sai yhden näistä.

– En halua puhua. Jos puhun, olen pahoissa vaikeuksissa, Mourinho täräytti ikimuistoisessa haastattelussa.

Australian GP:n voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen.

Lue myös:

    Uusimmat