F1-kisa sai romurallimaisia piirteitä – Pierre Gasly joutui kilpailukieltouhan alle

Max Verstappen ajoi värikkään Australian GP:n voittoon.

F1:n sunnuntain Australian GP päättyi melkoiseen sirkukseen, kun virkailijat heiluttivat punaisia lippuja useaan eri otteeseen. Kaikista rajuin episodi nähtiin toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Alpinen Pierre Gasly ja Esteban Ocon osuivat rajusti yhteen.

Koko karnevaali lähti liikkeelle, kun Haasin Kevin Magnussenin auto jäi vaaralliseen paikkaan. Virkailijat heiluttivat punaisia lippuja.

Kisa jatkui uusintalähdöllä. Se sai dramaattisia käänteitä, kun useat kuskit päätyivät heti avausmutkassa ulos radalta.

Yksi näistä oli Alpinen Pierre Gasly, joka palasi nopeasti takaisin radalle. Gasly ei kuitenkaan nähnyt kunnolla tallikaveriaan Oconia, joka ajoi hänen vierellään.

Kaksikko osui yhteen ja molempien autot saivat pahoja vaurioita.

Kisan jälkeen Gasly oli tovin ajan kilpailukieltouhan alla. Tausta tuli siitä, että Gaslyllä oli jo valmiiksi 10 rangaistuspistettä. F1:ssä kuljettaja saa automaattisesti yhden kisan mittaisen kilpailukiellon, jos hänellä on vähintään 12 rangaistuspistettä.

Kuinka lopulta kävi?

Gasly pääsi pälkähästä.

Kilpailun tuomaristo ei jakanut minkäänlaisia rangaistuksia Gaslyn ja Oconin tapauksesta. Tuomariston mukaan kyseessä oli ”kilpailemiseen liittynyt onnettomuus”.

Kisan voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli 11:s.