Carla Bruni debytoi Cannesissa – Ranskan presidenttiparia ei nähty juhlissa

Ranskan presidenttipari on esillä Cannesin yksitoistapäiväisillä elokuvajuhlilla – mutta vain kankaalla. Carla Bruni-Sarkozy nähtiin festivaalien avajaiselokuvassa ja presidentti Nicolas Sarkozy taas kyseenalaisessa La Conquete -satiirissa.

Entinen italialainen malli ja laulaja, nykyinen Ranskan ensimmäinen nainen, Carla Bruni-Sarkozy, nähtiin Cannesin filmifestivaalien avajaiselokuvassa. Avajaiselokuvana näytettiin tänä vuonna komediataituri Woody Allenin romanttinen Midnight in Paris. Bruni näytteli Grand Théâtre Lumière -teatterissa nähdyssä elokuvassa lyhyttä cameo-roolia.

Elokuvan ohjaaja Woody Allen kertoo olleensa vaimonsa kanssa brunssilla Sarkozyiden luona puolitoista vuotta sitten, kun vaikuttui kauniista, hurmaavasta ja karismaattisesta Ranskan ensimmäisestä naisesta. Allen kysyi siltä istumalta haluaisiko Bruni joskus näytellä elokuvassa omaksi huvikseen.

Allen kuvailee Hollywood Reporter -lehdessä Bruni-Sarkozyn tarttuneen tilaisuuteen välittömästi.

– Haluaisin kerran elämässäni näytellä, jotta voisin kertoa lapsenlapsilleni olleeni elokuvassa, Bruni vastasi Allenin mukaan.

Allen kertoo, että iltapäivälehtien mukaan ohjaaja joutui ottamaan Brunin kohtauksia uudelleen ja uudelleen, mutta totuus on toisenlainen: Bruni oli luonnonlahjakkuus ja hänen kanssaan kuvattiin normaali määrä ottoja.

Satiiri Ranskan presidentistä

Carla Bruni-Sarkozya ei nähty elokuvansa ensi-illassa Cannesissa, sillä henkilökohtaisiin syihin vedoten hän päätti jättäytyä miehensä kanssa pois. Lehdissä on spekuloitu, että henkilökohtaiset syyt liittyisivät myös tänä vuonna Cannesissa näytettävään elämänkerralliseen elokuvaan Brunin aviomiehestä, presidentti Nicolas Sarkozysta. Elokuvaa ei ole otettu Sarkozyn kannattajien joukossa hymysuin vastaan.

La Conquête (suom. valloitus) -elokuva kertoo presidentin valtaannoususta, vuoden 2007 vaalivoitosta ja toisen avioliiton rikkoutumisesta. Elokuvassa presidentti nähdään muun muassa sättimässä kilpailijoitaan värikkäin kielikuvin ja valittamassa pituudestaan. Elokuvan käsikirjoittaja Patrick Rotman vakuuttaa elokuvan perustuvan toteen.

Keskiviikkona 18. toukokuuta nähtävän elokuvan sisällöstä on keskusteltu kiivaasti jo kuukausia. Elokuvan uskotaan tekevän presidentti Sarkozysta naurunalaisen ja mahdollisesti vaikuttavan presidentin menestykseen seuraavissa presidentinvaaleissa.

Presidenttiä näyttelee elokuvassa ranskalainen tunnettu näyttelijä Denis Podalydès. Elokuva ei kilpaile Cannesin pääsarjassa Kultaisesta palmusta.


MTV3/Helmi/Jenni Junkala

Lähde: Huffington Post, The Telegraph, Festival de Cannes

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja