Carl Philip ja Sofia viettivät viidettä hääpäiväänsä – suhde alkoi skandaalinkäryisesti: "Rohkeutta on olla valitsematta helppoa polkua"

1:02
Näin prinssi Carl Philip kertoi hänen ja prinsessa Sofian esikoislapsen syntymästä

Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia juhlistivat lauantaina jo viidettä hääpäiväänsä.

Ruotsin prinssi Carl Philip, 41, ja hänen puolisonsa prinsessa Sofia, 35, viettivät lauantaina 13. kesäkuuta viidettä hääpäiväänsä.

Prinssiparin Instagram-tilillä julkaistiinkin viikonloppuna merkkipäivän kunniaksi liuta valokuvia viiden vuoden takaa.

Myös kuvateksti on todella koskettava, ja ruotsalaislehti Expressenin mukaan kyseessä onkin sitaatti puheesta, jonka Carl Philip piti hääpäivänä prinsessalleen.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmetyvistä nuolista.

– Joskus jokainen ihminen päättää tehdä ratkaisevan valinnan; valinnan, joka määrittää koko tulevaisuuden ja koskee sitä, kuka olet ja ennen kaikkea kuka haluat olla. Ja usein se vaatii rohkeutta. Rohkeutta on olla valitsematta helppoa polkua vain siksi, että se on helppoa, mutta rohkeus pysyä vaikealla tiellä, koska se on oikein, koskettavat sanat kuuluivat.

Expressen kertoo, että prinssin puhe sai hääpäivänä herkistymään paitsi prinsessa Sofian ja hänet itsensä, myös liudan häävieraita.

Pariskunta alkoi seurustella vuonna 2010, mutta suhteen alkutaival ei ollut helppo. Sofia (o.s. Hellqvist) oli aiemmin tullut tunnetuksi realityohjelma Paratiisihotellin kilpailijana, eikä sitä katsottu alkuun hovissa suopeasti. 

Lisäksi otsikoissa olivat toistuvasti Sofian ja Carl Philipin sisaren prinsessa Madeleinen huonot välit. Madeleinen on muun muassa kirjoitettu kieltäytyneen ottamasta kälyään kaasokseen. Syyksi huonoiksi väitettyihin väleihin on spekuloitu vuosien saatossa sitä, että Carl Philipin ex-tyttöystävä Emma Pernald kuului Madeleinen lähimpiin ystäviin.

Carl Philip on kuitenkin julkisesti kiistänyt puheet Madeleinen ja Sofian huonoista väleistä ja todennut, että asiat on käsitetty väärin julkisuudessa.

Prinsessa Sofia on kuitenkin sittemmin ottanut paikkansa Ruotsin kuninkaallisessa perheessä. Tänä keväänä hän on saanut ruotsalaisten sympatiat puolelleen, kun hän aloitti vapaaehtoistyössä Sophiahemmetin sairaalassa keskellä koronaviruskriisiä.

Expressenin tietojen mukaan Carl Philip ja Sofia aloittanevat kuitenkin pian kesälomansa. Vauhtia lomailuun tuovat pariskunnan pienet pojat: 4-vuotias prinssi Alexander ja 2-vuotias prinssi Gabriel.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja