Uutuuskirja paljastaa: Madeleine sai Sofian itkemään

Sofia Hellqvist joutuu kamppailemaan rajusti saavuttaakseen paikan kuningasperheessä.

Expressenin hovitoimittajan Johan T Lindwallin kirjasta Madeleine – Prinsessan privat julkaistaan tällä viikolla Ruotsissa uusi painos lähestyvien häiden johdosta. Lehden mukaan uudessa painoksessa kerrotaan erityisesti Madeleinen ja hänen veljensä Carl Philipin puolison Sofia Hellqvistin vaikeista väleistä.

Helmikuussa Madeleine itse kertoi hovin nettisivuilla, että hänen häissään ei tulla näkemään kaasoja, vaan ainoastaan morsiustyttöjä ja bestman. Kirjan mukaan tähän päätökseen liittyi kuitenkin enemmän draamaa, kuin mitä julkisuudessa on kerrottu.

Lindwallin kirjan mukaan Madeleine oli nimittäin alun perin suunnitellut, että hänen parhaat ystävänsä olisivat kaasoina häissä. Kun Carl Philip oli ehdottanut, että myös Sofia olisi yksi kaasoista, oli Madeleine kieltänyt tämän jyrkästi ja luopunut kaasoideasta kokonaan.

Päivä tämän päätöksen julkistamisen jälkeen Madeleine, Carl Philip ja Sofia tapasivat. Kirjan mukaan tapaaminen ei kestänyt muutamaa minuuttia pidempään, ja Sofia poistui kyynelet silmissään. Hän ei voinut tajuta sitä, että Madeleine ei halunnut häntä kaasokseen, Lindwall kirjoittaa.

Hän oli niin poissa tolaltaan, että Carl Philip harkitsi menevänsä kuningatar Silvian puheille kertomaan kaiken Madeleinen suhtautumisesta avopuolisoonsa.

Aina ollut vaikeaa

Lindwall on haastatellut kirjaansa hoviasiantuntija Sten Hedmania, joka muistuttaa, että kautta aikojen niin sanottujen tavallisten kansalaisten on ollut vaikea päästä kuningasperheen jäseniksi. Esimerkiksi sitkeän kamppailun tuottamasta tuloksesta hän nostaa prinssi Danielin. Hän uskoo, että Sofialla ja Chris O'Neillillä ei tule olemaan yhtä suuria vaikeuksia, sillä heidän roolinsa kuningasperheessä tulevat olemaan pienemmät kuin tulevan kuningattaren puolison Danielin.

Madeleinen ja Sofian välien tulehtumisesta kertoo jotain se, että Carl Philip ja Sofia eivät olleet paikalla prinsessa Estellen yksivuotissyntymäpäivillä kaksi kuukautta sitten, eikä Sofia osallistunut myöskään Madeleinen polttareihin. Häihin pari on kuitenkin hovin tiedotuspäällikön Bertil Ternertin mukaan tulossa.

Carl Philip on aiemmin kieltänyt puheet Madeleinen ja Sofian huonoista väleistä ja todennut, että asiat on käsitetty väärin julkisuudessa.

Johan T Lindwall on käyttänyt kirjassaan samoja hovin sisäpiiriin kuuluvia lähteitä, joiden kanssa hän on työskennellyt vuosien ajan hovitoimittajana. Lähteisiinsä nojaten hän on uutisoinut ensimmäisenä muun muassa Victorian ja Danielin seurustelusta, Madeleinen ja Chrisin kihlautumisesta ja Sofian kutsusta Estellen ristiäisiin.

Lähde: Expressen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat