Mainos

Caritan suunnitelma: Sälpäkuja

Sälpäkujan omakotitalo on täysremontoitu muutama vuosi sitten. Olohuone, keittiö sekä kaksi makuuhuonetta ovat remontin jäljiltä uudenaikaisia ja hyvässä kunnossa. Olohuone on isokokoinen ja viihtyisä ja siellä on paljon luonnonvaloa tuovia ikkunoita. Eteisessä on hauska ultramariininsininen ikkuna, joka avautuu kuistille. Ikkunan vastakkaiselle seinälle asetin peilin, josta sininen kuistin ikkuna heijastuu korostaen viehättävää kuistitunnelmaa.

Olohuoneeseen tein pieniä sisutusmuutoksia; kirjahyllyn tilalle tuli sisustustakka, pari nojatuolia vaihdettiin yhteen isoon valkoiseen nojatuoliin ja rahiin ja lämmintä, kotoista väriä lisättiin tyynyillä ja tummanruskealla matolla. Näin saatiin oleskelutilan tunnelmaan vielä lisämausteita.

Wc oli pimeähkö ja kodinhoitohuoneen käyttö hankalaa, nämä tilat kaipasivat selkeää muutosta. Kaikki seinät laatoitettiin valkoisella laatalla, kalusteet uusittiin Ikean malliston tuotteilla ja wc ja kodinhoito jaettiin omiksi toimintatiloikseen. Wc erotettiin kodinhoitohuoneesta ohuella Ikean koivunrunko-kuvioisella paneeliverholla ja sinne asennettiin uuden tyyppinen pesuallas ja kaunis pyöreä peili seinälle. Valaistusta lisättiin spottivaloilla.

Talon lisäsiipi kaipasi hieman enemmän pintaremonttia. Tytön huoneesta tehtiin vanhempien makuuhuone. Siellä maalattiin kaikki seinät Tikkurilan valkoisella Harmony-maalilla ja sängyn taustaseinälle tuli kaunis tapetti. Ikkunaa koristamaan laitettiin valkoiset, pitkät Vallilan pellavaverhot. Huoneessa tehtiin myös sähkö- ja listakorjauksia. Muutostöiden jälkeen eteisestä näkyy nyt suoraan pitkän käytävän päässä oleva kaunis ja värikäs makuuhuone sänkyineen.

Käytävän syvennyksestä tehtiin saunan pukuhuone. Ensin uusittiin kattopaneeli, lisättiin spottivaloja ja korjattiin kaikki puuttuvat listat ja kynnykset. Kun irtovaatekaapit oli viety pukeutumishuoneeseen, saatiin sinne mahtumaan sekä kuntopyörä, että Iskusta lainattu lepodivaani. Pienestä matalasta makuuhuoneesta saatiin iso pukeutumishuone ja vanhempien makuuhuoneesta tehtiin värikäs tytönhuone. Näiden muutostöiden jälkeen saatiin jo alun perin hyvässä kunnossa oleva omakotitalo pienen pintaremontilla entistä ehompaan kuntoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.