Mainos

Caritan suunnitelma: Routakuja

Routakujan varrella sijaitsevasta talosta saa ulkoapäin tyylikkään ja hyvin hoidetun vaikutelman. Tavoitteeni on pienellä stailauksella muuttaa talon sisustus vastaamaan paremmin sen ulkoista olemusta.

Asunnossa on muutamia keskenjääneitä rakennustöitä, jotka on ensin korjattava: ulkoportaat, rikkinäinen ikkuna, muutama lattialistoja ym. Asunnon seinät ovat valkoiseksi maalatut ja tämä on hyvä lähtökohta sisustuksen uusimiseen.

Olohuoneen kulmasohva on liian iso suhteessa huoneen kokoon. Sohva tekee kodin keskeisimmästä tilasta ahtaan tuntuisen. Vaihdan sohvan pienempään, vaaleaan sävyiseen ja lisään kaksi nahkaista nojatuolia sen kumppaneiksi. Näin saadaan mukava ja hyvän näköinen istuinryhmä. Lattialle levitän paksun, punertavan maton, joka pehmentää vaikutelmaa ja vähentää samalla kaikuääniä.

Ikkunapinta-alaa on runsaasti ja se tuo paljon luonnonvaloa olohuoneeseen. Niinpä ikkunoita ei kannata peittää, vaan pikemmin korostaa niiden valoisuutta tyylikkäillä verhoilla. Olen valinnut sinne Vallilan uutuuden, musta-valkearaidallisen ja läpikuultavan verhokankaan. Sen selkeät linjat ja vahvat värit korostavat asunnon hillittyä tyylikkyyttä. Olohuoneesta poistan vielä suurimman osan viherkasveista.

Ruokailutila on mielestäni hyvä sellaisenaan, sen viimeistelyyn riittää muutaman tarkoin valitun koriste-esineen sijoittaminen oikeille paikoilleen. Keittiökin näyttää hyvältä nykyisellään. Poistan sieltä vain kaikki ylimääräiset tavarat pöydiltä ja hyllyiltä, näin siitä tulee avaramman ja samalla tyylikkäämmän oloinen. Muutamia pikkuesineitä voi toki jäädä esille, jotta keittiössä säilyisi aidon elämän tuntua.

Takka on mielestäni hyvä ja sitä kannattaa korostaa. Poistetaan kaikki esineet sen ympäriltä ja korostetaan viihtyvyyttä lisäämällä värikkäitä lattiatyynyjä sen eteen ja tuoksuvia puuhalkoja takan viereen.

Eteisen kaappiovet vaihdetaan kokonaan peilioviin. Sauna ja suihkuhuone ovat hyvässä kunnossa, eikä niihin tarvitse tehdä muutoksia. Kodinhoitohuonekin on siisti ja toimiva, mutta hieman väritön. Lisään sinne muutamia värikkäitä pyyheliinoja taitettuna työpöydälle.

Yläkerran makuunhuone on ahtaan tuntuinen. Siirrän makuuhuoneen ullakkohuoneeseen, joka on jo eristetty asuinhuoneeksi. Lisään huoneeseen peiliovivaatekaappeja ja valaisimia, jotta huone olisi valoisampi.

Molempiin makuuhuoneisiin vaihdan värikkäämmät verhot. Kummatkin huoneet ovat kovin pieniä, eikä niihin kannata sijoittaa likaa huonekaluja. Leikkihuonetta kevennän hauskalla nallearkulla ja toiseen huoneeseen tulee sänky ja huoneelle luonnetta luomaan muutama jalkapalloesine.

Ulkotöistä tärkeimmät ovat puutarhan viimeistely ja ikkunan korjaaminen. Riittää kun leikkaa nurmikon ja siistii kukkapenkkien reunat, lisäksi puulattia pihalle puutarhakalusteiden alle.

(Pientä pintaremonttia 31.10.2006)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja