Mainos

Canonin uudet objektiivit vertailussa: "Kuin nakutettu muotokuvaajille"

Digikuva-lehti listasi Canonin uusien objektiivien tärkeimmät ominaisuudet.

Canonin uusi EF 85 mm F1.4L IS USM on valovoimansa ja kuvanvakaimen myötä kuin nakutettu muotokuvaajille, ja lisäksi japanilaisfirma tuo markkinoille kolme erikoisobjektiivia mm. arkkitehtuurikuvaukseen.

Muotokuvaajat käyttävät mieluiten objektiiveja, joilla saa kohteesta terävän mutta taustasta sumennetun. Kuunneltuaan asiakaspalautetta Canon tuo markkinoille EF 85 mm F1.4L IS USM -pikkutelen, jonka pitäisi täyttää ainakin nämä kriteerit.

Objektiivissa on kuvanvakain, jonka ansiosta sillä voidaan kuvata käsivaralta jopa neljä aukkoaskelta pitemmillä valotusajoilla kuin ilman vakainta, eivätkä kuvat tärähdä, Canon lupaa.

Valmistaja on pyrkinyt minimoimaan optiset virheet kuten kromaattisen poikkeaman, joka näkyy kuvissa tummien ja kirkkaiden alueiden rajakohtien värjäytyminä. Objektiivi on käsitelty ASC-pinnoitteella, joka poistaa haamukuvia eli ylimääräisiä heijastumia.

Canon EF 85 mm F1.4L IS USM:ssä on elektromagneettinen, yhdeksästä lehdestä koostuva himmennin, jonka suurin koko on F1,4. Sillä saadaan helposti aikaan taustasumennus, josta käytetään myös nimitystä bokeh. Tuotteen myynti alkaa marraskuussa, ja suositushinta on 1700 euroa.

Paljon uutta kertaheitolla

Samalla kertaa Canon tuo markkinoille kolme tilt/shift-objektiivia, joilla voidaan ottaa mm. arkkitehtuurikuvia, joissa linjat eivät kaadu tai vääristy, sekä muutella tarkennuskohtaa ja siten saada aikaan esim. miniatyyrikuvia.

TS-E 135 mm F4.0L Macro on polttoväliltään tähän asti pisin Canonin valmistama til/shift-objektiivi. Yhdessä niinikään upouuden TS-E 90 mm F2.8L Macro -objektiivin kanssa myös paitsi makro- myös muotokuvaukseen, kun taas kolmas Canon-uutuus, TS-E 50 mm F2.8L Macro, soveltuu enimmäkseen rakennusten ja maisemien kuvaamiseen.

Kunkin näiden kolmen tilt/shift-objektiivin lähtöhinta on 2700 euroa.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita Digikuva-lehden artikkeleita:

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.