Bundesliiga palaa jo pian! Bild: Tässä pelien alkamispäivä

Jalkapallon Saksan pääsarjasta Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista. Asia varmistui keskiviikkona, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel näytti vihreää valoa kauden jatkamiselle toukokuussa keskusteltuaan Saksan osavaltioiden johtajien kanssa.

Pääsarjan ohella pelit jatkuvat 2. Bundesliigassa, ja kummassakin sarjassa ottelut pelataan ilman yleisöä. Päätöstä pelipäivästä odoteltiin tulevan vasta torstaina, mutta keskiviikkoiltana Bild-lehti kertoi Saksan jalkapalloliigan DFL:n päättäneen paluupäiväksi ensi viikon perjantain eli toukokuun 15. päivän. Ensimmäiseksi peliksi lehti tarjoilee Fortuna Düsseldorfin ja Paderbornin välistä ottelua.

Pelien paluun mahdollistaneet säädökset ovat tiukat, jotta viruksen leviämistä estetään. Jokaiselle joukkueelle esimerkiksi nimetään erityinen hygieniavirkailija. Joukkueiden intensiivinen koronatestaus mahdollistaa liigan mukaan pelien aloittamisen "matalalla terveysriskillä".

Saksalaisjoukkueet palasivat harjoituksiin jo kuukausi sitten, ja kaikkinensa testejä on liigassa tehty sen jälkeen yli 1  700. Koronatartuntoja on kahdesta ylimmästä sarjasta löytynyt kymmenen.

Konkurssin partaalla 13 seuraa

Saksan jalkapallo tyssäsi maaliskuun puolivälissä, ja liigassa on jo pitkään pidetty ääntä pelien aloittamisesta uudelleen. Liiga on vedonnut siihen, että se työllistää 56  000 ihmistä Saksassa.

Ja seurojen tilanteissa ei menestyksekkäässäkään sarjassa ole välttämättä ihasteltavaa: mediatietojen mukaan kahden ylimmän tason 36 joukkueesta 13 on koronakaaoksen myötä ajautunut nurinmenon kynnykselle. Ei ihme, että 300 miljoonan euron tv-rahat kauden loppuun saamisesta kelpaisivat.

– Tunne on hyvä, odotamme nyt innolla pelaamaan pääsyä, huokaisi kahdeksatta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaavan sarjakärjen Bayern Münchenin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge helpottavan päätöksen jälkeen.

Pelaajillakin helpotus on suuri.

– Nyt näyttää tosiaan hyvältä, että täällä pelit jatkuvat toukokuussa. Totta kai hinku on kova pelaamaan! viestitti sarjassa viidentenä majailevan Leverkusen suomalainen tähtimaalivahti Lukas Hradecky.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja