Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Broilerin suosio ei hiivu suomalaisten ruokapöydissä – Naapurin Maalaiskana panostaa kananpoikien hyvinvointiin ja laadukkaaseen lihaan

Naapurin Maalaiskana
Julkaistu 14.02.2023 13:56

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: NAAPURIN MAALAISKANA

Suomalaisten broilerin kulutus on kasvanut viimeisten vuosien aikana.

Vuonna 2022 Suomessa kulutettiin broilerinlihaa n. 148 miljoonaa kiloa. Keskimääräisesti tämä on n. 27 kiloa henkilöä kohden.

Naapurin Maalaiskana on astunut suomalaiseen siipikarjamarkkinaan vuonna 2014 ja valmistaa markkinoille 100% kotimaisia broilertuotteita.

Naapurin Maalaiskanan kananpojat syntyvät ja kasvavat yrityksen Liedon tehtaan läheisyydessä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella sijaitsee yhdeksän tilaa. Siellä kananpojat elävät vapaasti liikkuen ja kuopsutellen turvepehkun päällä.

Naapurin Maalaiskanassa työskenteleville eläinten hyvinvointi on tärkeä arvo.

Yrityksen tavoitteena on kananpoikien pysyminen hyvinvoivina ja terveinä koko elinkaarensa ajan. Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa, yrityksestä kuvaillaan.

– Meille on tärkeää, että koko ketju on keskittynyt maantieteellisesti pienelle alueelle. Näin saamme pidettyä eläinkuljetusten pituudet kurissa, yrityksestä sanotaan.

Ympäristöystävällinen ja terveellinen Naapurin Maalaiskana

Kuluttaja valitsee broilerin kaupasta monesta eri syystä.

Broilerin suosiota on selitetty muun muassa sen edullisuudella sekä vähäisillä ympäristövaikutuksilla verrattuna naudan- ja sianlihan tuotantoon. Kananlihan tuotanto nimittäin synnyttää vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin punaisen lihan tuotanto.

Broileri on kuluttajalle myös terveellinen vaihtoehto. Kanan vaaleassa lihassa on runsaasti hyvää proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja, mutta vain vähän rasvaa.

Naapurin Maalaiskana on itsestä huolehtivalle laadukas, turvallinen ja terveellinen valinta. Yritys tekee myös jatkuvaa työtä terveellisyyden edistämiseksi muun muassa vähentämällä suolan ja lisäaineiden käyttöä entisestään.

Aito ja puhdas maku ilman lisättyä vettä

Kaikki Naapurin Maalaiskanan tuotteet on valmistettu ilman lisättyä vettä. Kun ylimääräistä vettä ei lisätä, tuotteiden lihapitoisuus säilyy korkeana ja suolapitoisuus oikeana.

Lisätyn veden pois jättäminen parantaa myös kanan laatua ja makua. Tuotteiden mausteet pysyvät paremmin lihan pinnassa eivätkä huuhtoudu pois.

Tutkimusten mukaan kuluttajat arvostavat tuotteissa korkeaa lihapitoisuutta ja laatua. Naapurin Maalaiskanan maustamattomien tuotteiden lihapitoisuus on aina täydet sata prosenttia.

Yritys suosii laadukkaita pintamausteita maustetuissa tuotteissaan. Mausteet hierotaan lihan pintaan öljytilkan avulla. Tällöin lopputulos on kuin kotona tehty.

Tutkimusten mukaan pintamaustettujen tuotteiden osuus kasvaa jatkuvasti.

Kaikki asiat vähän paremmin

Naapurin Maalaiskanan filosofia on yksinkertainen: teemme kaikki asiat vähän paremmin. Kaiken tekemisen perustana on siis tehdä yksinkertaisesti Parasta kanaa.

Lisää aiheesta:

Vuoden turhake on jälleen valittu – sinäkin olet todennäköisesti sortunutErittäin terveellinen ja ympäristön kannalta kestävä valinta – miksi tätä lihaa ei uskalleta käyttää enempää?Vain parasta koiralle – herkullinen maku syntyy kotimaisista raaka-aineistaBuumi kasvaa Suomessa: Suomalaista laatumunaa viedään nyt myös maailmalle – "uskotaan olevan kysyntää"Liha, suklaa ja juusto ovat ruokamaailman pahiksia – näin syöt ympäristöä säästävästiVain syöty kasvis on terveellinen – miksi suomalaiset sortuvat samaan mokaan yhä uudestaan?