Suomalaisten broilerin kulutus on kasvanut viimeisten vuosien aikana.
Vuonna 2022 Suomessa kulutettiin broilerinlihaa n. 148 miljoonaa kiloa. Keskimääräisesti tämä on n. 27 kiloa henkilöä kohden.
Naapurin Maalaiskana on astunut suomalaiseen siipikarjamarkkinaan vuonna 2014 ja valmistaa markkinoille 100% kotimaisia broilertuotteita.
Naapurin Maalaiskanan kananpojat syntyvät ja kasvavat yrityksen Liedon tehtaan läheisyydessä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella sijaitsee yhdeksän tilaa. Siellä kananpojat elävät vapaasti liikkuen ja kuopsutellen turvepehkun päällä.
Naapurin Maalaiskanassa työskenteleville eläinten hyvinvointi on tärkeä arvo.
Yrityksen tavoitteena on kananpoikien pysyminen hyvinvoivina ja terveinä koko elinkaarensa ajan. Kun kananpojat syövät paremmin ja voivat hyvin, ihmiset saavat lautasilleen parempaa kananlihaa, yrityksestä kuvaillaan.
– Meille on tärkeää, että koko ketju on keskittynyt maantieteellisesti pienelle alueelle. Näin saamme pidettyä eläinkuljetusten pituudet kurissa, yrityksestä sanotaan.
Ympäristöystävällinen ja terveellinen Naapurin Maalaiskana
Kuluttaja valitsee broilerin kaupasta monesta eri syystä.
Broilerin suosiota on selitetty muun muassa sen edullisuudella sekä vähäisillä ympäristövaikutuksilla verrattuna naudan- ja sianlihan tuotantoon. Kananlihan tuotanto nimittäin synnyttää vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin punaisen lihan tuotanto.