Uudet ravitsemussuositukset herättivät keskustelua muun muassa siksi, että lihan kulutusta suositeltiin vähentämään. Moni piti linjausta turhana, sillä olemmehan Suomessa aina syöneet lihaa. Vai onko asia sittenkään näin?
Elintarviketieteiden tohtori Mikael Fogelholmin mukaan ajatus siitä, että lihaa on Suomessa aina syöty, ei täysin pidä paikkaansa.
– Se osoittaa ihmisten historian tuntemattomuutta. Kun lähdetään sata vuotta ajassa taaksepäin, eliittiä lukuun ottamatta liha on ollut juhlaruokaa, Fogelholm kertoi Tiedekulman ja MTV Uutisten Hyvä paha ruoka -tapahtumassa.
Lue myös: Naudan jauheliha katoaa kaupoista – kulutus yllätti koko alan
Tiedekulman ja MTV Uutisten järjestämässä Hyvä paha ruoka -tapahtumassa

